In beeld: PEC Zwolle speelt gelijk tegen onderste ploeg Volendam

PEC Zwolle scoorde zondag in de thuiswedstrijd tegen Volendam vier doelpunten. Drie werden afgekeurd, waardoor de blauwvingers genoegen moesten nemen met een gelijkspel (1-1).

De kansen van Zwolle ontbraken in de eerste helft niet. Silvester van der Water kreeg na anderhalve minuut al de mogelijkheid om het eerste doelpunt te maken, toen Bram van Polen de bal voor zich neerlegde. De bal belandde echter op de paal. Het was tekenend voor de start van PEC, dat in het eerste halfuur makkelijk had kunnen scoren via Lennart Thy, Ody Velanas en Davy van den Berg. Thy scoorde vlak voor rust, maar werd bestraft omdat hij eerder in de aanval buitenspel had gestaan.

De bezoekers uit Volendam waren sporadisch dicht bij het doel van de in vorm zijnde Jasper Schendelaar. Vivaldo wist bijna te glijden na een voorzet vanaf links. Dat was het voor zover het de aanvallende inzet van het onderste team uit de Premier League betrof. In de 35e minuut applaudisseerde het hele stadion respectvol voor een overleden Volendamse fan, waarna ook een minuut stilte in acht werd genomen voor de overleden voormalig bondscoach Kees Rijvers.

Aan het begin van de tweede helft dacht Filip Krastev met een trefzeker schot het eerste doelpunt te kunnen maken, maar Backhaus voorkwam dat met een hand. Kort daarna moest Schendelaar in actie komen na een inzet van Vivaldo. Daarna begon de wedstrijd volop, vooral toen Davy van den Berg achter de bal mocht komen om een ​​vrije trap te nemen. Vanaf zo’n zeventien meter schoot hij de bal onstuitbaar het kruispunt in: 1-0. Invaller Tollis Velios leek er 2-0 van te maken, maar scheidsrechter Van Boekel zag een overtreding in de aanval en keurde het doelpunt af.

Twintig minuten voor tijd was de stand gelijk. Damon Mirani kon de bal uit een hoekschop scoren. PEC probeerde die tegenslag ongedaan te maken. Het leverde enkele gevaarlijke momenten op. Zoals in de blessuretijd, toen Kaj de Rooj diep werd gestuurd en naar Velanas werd doorgegeven. Dat resulteerde gewoon in een roller. Vervolgens leek Velios de 2-1 te maken, maar stond opnieuw buitenspel. Het resultaat was dat het een gelijkspel bleef.

Aanstaande zaterdag reist PEC Zwolle af naar Sittard om het op te nemen tegen Fortuna. De start zal om 18.45 uur zijn.

Door: PEC Zwolle