Football Factory neemt revanche met knappe thuiszege op Delft (4-1)

Vijfde klasse A (zaterdag) – Voetbalfabriek kreeg afgelopen zaterdag bezoek uit Delft. De onderste helft van de vijfde divisie A had dit seizoen tot nu toe slechts één punt bijgeschreven en dat resultaat werd geboekt tegen de Leidse ploeg. De rood-zwarte ploeg liet zich thuis echter weer niet van de wijs brengen door de bezoekers en boekte een comfortabele 4-1 overwinning op de laagvliegende ploeg.

Voor de wedstrijd tegen Delft ondersteunde Football Factory hun geblesseerde teamgenoot Bendeguz Nagy (die speelt met rugnummer 44). Nagy brak een paar weken geleden zijn kuitbeen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lugdunum. Foto Pieter van Schie.

Football Factory-coach Pieter van Schie was na de wedstrijd tevreden over de prestatie van zijn team. Van Schie: “Onze start was niet zo goed. We kwamen na tien minuten spelen met 0-1 achter, maar herstelden ons daarna goed. De combinaties begonnen te lopen. De gelijkspel kwam in de vijftiende speelminuut dankzij een doelpunt van Kei Mihels, die een voorzet van Thomas Lion rondmaakte. Kort daarna scoorde Jorre van de Ryse de stand op 2-1. Helaas moest Martijn van de Akker in de eerste helft weg vanwege een blessure, waardoor we dingen moesten spelen van “Net even anders. Delft probeerde ons met hun duelkracht onder druk te zetten, maar defensief hadden we nauwelijks problemen. Daarna raakten we nog een paar keer het aluminium, waardoor we met een stand van 2-1 aan de thee gingen.”

Vervolg: “In de tweede helft kwamen we al snel op 3-1, na wederom een ​​goed duel tussen Lion en Mihels. Daarna kregen we mooie kansen op meer. Ook Jan van Schie raakte de paal, waarna Jip van der Capellen er 4-1 van maakte finale op het scorebord in de laatste seconde van de wedstrijd. Al met al een goede wedstrijd van onze kant en als ik toch een kritische kanttekening moet maken: gezien de vele kansen die we kregen hadden we met 8-1 moeten winnen. Volgende week hebben we op bezoek bij SVV. We verslaan ze thuis met 3-1 en als we volgende week hetzelfde voetbal spelen als vandaag, denk ik dat het heel goed mogelijk is om een ​​nieuwe triple te maken”, besloot Van Schie.

Voetbalfabriek – Delft 4-1(2-1) 8. Delft 0-1 15. Mihels 1-1, 20. Van de Ryse 2-1, 50. Mihels 3-1, 90. Van der Capellen 4-1.