Nieuwerkerk behaalt zege in Vitesse Delft |

Nieuwerkerk pakte letterlijk de overwinning in Delft, want ze speelden zeker geen goede wedstrijd en waren meer dan druk bezig met de thuisploeg.

Het trieste was dat ze uiteindelijk, met een vrijwel compleet team, in deze wedstrijd opnieuw twee spelers verloren. Voor rust moest aanvoerder Stefan van der Vlegel nog verslagen worden en spits Rowendey Schoop toonde een kwartier voor tijd onvoldoende controle, waardoor zijn tegenstander na een schermutseling tegen het gras werd geslagen. Scheidsrechter Ricardo Mulder vond die rode kaart de moeite waard, maar liet de aanvaller ongedeerd ontkomen.

Philippe den Hartog kampt nog steeds met een niet meewerkende knie. Hoop binnen enkele weken weer beschikbaar te zijn. Daarnaast is Jayson Vermeulen nog niet inzetbaar, maar traint wel weer mee met de groep.

De beginfase was voor de lokale bevolking duidelijk, zonder echt noemenswaardige kansen te creëren. Nieuwerkerk ging zeer snel achteruit, waardoor er vrijwel niets aanvallends meer gedaan kon worden. Bovendien vergat hij vaak te voetballen als hij in balbezit was en gebruikte hij de lange bal te vaak. Iets wat normaal gesproken niet bij het Nieuwerkerkse spel hoort.

De ploeg van coach Michel van Noort kwam echter in de 18e minuut op voorsprong, Stefan van der Vlegel profiteerde van een misverstand in de verdediging van Vitesse Delft en was de thuisdoelman van afstand te slim af. Het werd meteen het nieuwste wapenfeit van de aanvoerder en topscorer, want even later moest hij hinkend het veld verlaten. Ayrton Verlaan was zijn vervanger. Ook na dit doelpunt behield Vitesse Delft het grootste deel van het balbezit, maar doelman Kevin de Geus hoefde tot aan de rust niet veel te werken.

Nieuwerkerk kwam na rust niet goed uit de kleedkamer. Vitesse Delft nam het commando over en met de wind in hun voordeel zetten ze opnieuw door. In de 50e minuut viel eindelijk het doelpunt en brachten de Delftenaren de wedstrijd opnieuw in evenwicht. Mijn

Vervolgens was de ontsnapping van Tygo Letwory vanaf de overkant vrijwel succesvol, maar de bal belandde na een goede individuele actie op de lat. De thuisploeg bleef aandringen en dacht in de 59e minuut de bal wel te pakken, maar doelman Kevin de Geus redde de dag. Een goede tien minuten later ging Nieuwerkerk door het oog van de naald na opnieuw een knappe redding van doelman Kevin de Geus. In de daaruit voortvloeiende hoekschop schoten de Amsterdammers hard op de paal.

In de 71e minuut kwam Nieuwerkerk voor de tweede keer op voorsprong. Het was ster Stefan van Diest die op het middenveld opnieuw het goede voorbeeld gaf in het uitoefenen van druk. Het leidde uiteindelijk tot een aanval waarin Rowendey Schoop werd bespeeld. Hij schakelde vakkundig zijn directe rivaal uit, bleef kalm op weg naar het doel van de tegenstander en controleerde de bal over de thuisdoelman.

Door deze 1-2 moest Vitesse Delft opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. De strijd werd heviger en scheidsrechter Ricardo Mulder, die al lang voor rust floot, maar na de pauze veel lastiger werd, stak nu zijn hand in zijn borstzak. De thuisploeg deed er alles aan, vooral nadat Nieuwerkerk in de 78e minuut ten val kwam dankzij Rowendey Schoop. Nieuwerkerk moest nu overleven, want aanvallend kon de ploeg nauwelijks iets bijdragen. De thuisploeg probeerde met veel opportunisme een gelijkspel af te dwingen, maar de Nieuwerkerkse verdediging gaf niet toe. Ook niet in de verlenging, die later door scheidsrechter Ricardo Mulder werd verlengd.

Nieuwerkerk: Kevin de Geus – Kevin Kamerbeek – Kas Hoenderop – Menno Homan – Rens Blok (65. Vince van Dongen) – Bart Meeske – Shane van den Engel (81.Maurice Treffers) – Stefan van Diest – Stefan van der Vlegel (27. Ayrton Verlaan) – Tygo Letwory (65. Tijani Tjin-Asjoe) – Rowendey Schoop