Dames 3e divisie E/G: Lyra wint de derby tegen FC ‘s-Gravenzande met kleine voorsprong

Het tweede team van ADO Den Haag blijft winnen. Nu was SV Den Hoorn gebonden aan de overwinningswagen. Lyra versloeg FC ‘s-Gravenzande op eigen veld met 1-0. Sportclub Monster won ook in de wedstrijd tegen Berkel 2.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse E

Voorschoten’97 VR – FC Lisse VR

Op Sportpark Adegeest verloor Voorschoten’97 nipt van FC Lisse. Door de 2-3 overwinning steeg de ploeg van Bollenstreek naar de tweede plaats.

Dames 3e klasse G

SV Den Hoorn VR – ADO Den Haag VR2

Na een vroeg doelpunt van Sienna op ‘t Veld kwam SV Den Hoorn halverwege de eerste helft op gelijke hoogte dankzij Nina van der Velden. Na de 1-2 van Nathalja Wijnants maakte In ‘t Veld vier minuten voor rust de 1-2. Kort daarna maakte Izara Dijkxhoorn er bij rust 2-3 van na een hoekschop van Ashley Sintniklaas. In de tweede helft rondde ADO Den Haag 2 de klus meesterlijk af. Lotte Vermeulen, Isa van Schaik en Maira Boosman coachten de bezoekende ploeg Marten Glotzbach (foto) naar een geweldige 2-6 overwinning.

Lyra VR – FC Gravenzande VR

De burenstrijd werd in de 23e minuut beslist. In De Lier speelde Kelly Verbeek tegen Nikki van den Bos, die 1-0 scoorde. De ploeg van coach Denver Wittenaar kreeg drie goede kansen op de 2-0, maar de stand veranderde niet. Vlak voor tijd kreeg FC ‘s-Gravenzande een goede kans op de 1-1, maar de bal ging naast de verre paal.

Monster VR Sportclub – Berkel VR2

In de eerste helft opende Jade van Ruijven de score voor de Westlandse vrouwen, waarna Romy Scherpenzeel namens Sportclub Monster het tweede doelpunt maakte. In de tweede helft kreeg de thuisploeg veel kansen om verder te komen, maar rondde het niet goed af. In de slotfase van de wedstrijd bleef Berkel aandringen en scoorde de gelijkmaker: 2-1.