1e divisie C: Die Haghe verspeelt in blessuretijd twee punten tegen RKDEO

Die Haghe leek af te stevenen op een welverdiende 1-0 overwinning, maar de ploeg die dit seizoen zoveel pech kende zag RKDEO in de verlenging dichtbij komen. De Nootdorpers pakten een punt en Die Haghe verloor er twee.

Tekst: Wim van de Graaf | Foto’s: Sander de Hollander

De goed uitgeruste ziekenboeg van Die Haghe ontving Junior Nelson, die vorige week geblesseerd raakte. Echter, net als vorige week tegen Wippolder waren het de Haagse ploegen die de hele wedstrijd de beste waren. RKDEO begon met schoon voetbal, waarbij de bal snel door de ploeg bewoog, maar gedurende de eerste helft liet de ploeg deze speelstijl varen en liet zich meeslepen door het krachtige voetbal van de thuisploeg. Ruim een ​​kwartier in de wedstrijd was er een goede aanval van Die Haghe, maar de bal werd voor de doellijn weggewerkt door een verdediger van Nootdorp.

Na een halfuur kregen de Witte Keelers een herkansing, maar het schot van Sebastiaan van der Starre ging naast. In de 35e minuut was er een prachtig vormgegeven aanval van Die Haghe die over vier pucks ging, waarna Jelle Halsema de bal met veel sensatie in het doel schoot. De neutrale assistent-scheidsrechter was de enige in het complex die ergens buitenspel zag. Na overleg kon scheidsrechter Anne Greveling (fantastische wedstrijd) de onberispelijke treffer alleen maar ongedaan maken. Slechts vijf minuten voor rust kreeg RKDEO de eerste kans, maar doelman Justin van Look redde knap. Dus werd de thee in glazen geserveerd en voor de Haagse fans leek het een fijne middag, staand in het voorjaarszonnetje.

RKDEO kreeg in de vierde minuut van de tweede helft een vrije trap op een goede plek. Het sterke schot ging echter naast. Door een handsbal binnen de beruchte RKDEO-lijnen kon scheidsrechter Greveling in de 55e minuut niet anders dan een strafschop toekennen aan Die Haghe.Jelle Halsema nam de bal over, maar schoot naast. De stand was nog steeds 0-0 en de spanning bleef in de wedstrijd voortduren. Die Haghe werkte hard en RKDEO probeerde het, maar ze waren niet in vorm. In de zeventigste minuut werd een bod van de ijverige Jelle Halsema nog afgekeurd, maar twee minuten later kwam Sebastiaan van der Starre in botsing met doelman Huub Koning, maar wist de rebound te benutten en Die Haghe maakte er terecht 1-0 van. voor.

Zeven minuten na het doelpunt was Dylan Boapeah van RKDEO te ruw voor zijn tegenstander, wat hem een ​​rode kaart opleverde in deze verder sportieve wedstrijd. Zo moesten Die Haghe tegen tien Nootdorpers de voorsprong verdedigen, maar vijf minuten voor tijd lanceerde een aanvaller van RKDEO een hard schot dat Justin van Look goed wist af te weren.

De fans van de thuisploeg haalden opgelucht adem en Die Haghe het leek alsof ze hun vijfde zege van het seizoen konden pakken, maar in de verlenging werd het een derde gelijkspel toen RKDEO een aanval lanceerde die twee Haagse verdedigers niet konden. contain, voorkwam dat de bal hard in de verre hoek achter Justin van Look werd geschoten: 1-1. Na nog eens twee spannende minuten voor het doel van Nootdorp floot de scheidsrechter het einde van de wedstrijd en vielen de spelers van Die Haghe vol ongeloof achterover in het gras. Opnieuw glipte een schijnbaar verdiende overwinning door hun vingers.