Neptunus-Schiebroek slaagt er niet in om Vitesse Delft te verslaan (video) |

Een sterk Neptunus-Schiebroek voor rust met zachte aanvallen en grote kansen werd gevolgd door een tweede helft waarin Vitesse Delft de meeste scoringskansen creëerde. Een einduitslag van 1-1 doet dus meer recht aan het uitzicht op de wedstrijd.

De wedstrijd begon zeer onaangenaam. Binnen een minuut stonden Tom Houtschilt en Duncan Sjerp tegenover elkaar. Laatstgenoemde kreeg zoveel last van zijn botsing dat Delft-coach Ronald Hes zijn spits moest vervangen door Kacper Zych. De vraag is of dat de reden was dat Vitesse pas in de 44e minuut tot hun eerste doelpunt kwam, daarvoor hadden de Drietanders al drie grote kansen gecreëerd. Na twaalf minuten verplaatste Tom Houtschild het spel snel van rechts naar links met een diagonale pass. Dat gaf Tobi Fasanya de kans het eerste doelpunt te maken, maar zijn schot ging naast. Na 20 minuten gaf Claudio Santos de bal aan de rechterkant door naar Silva. Tom Houtschild zag zijn schot naast gaan. Mahdere Tesfey dacht uit de rebound te kunnen scoren.

De bal bleef een tijdje in de lucht hangen en Jeremy Agyemang kon hem ternauwernood over de doellijn stelen. In de 33e minuut ging het mintgroene Delftse team in de aanval. Met een prachtige onderschepping liet Machiel Lourens de snelle Tobi Fasanya een gevaarlijke tegenaanval opzetten. Het was een dubbel met Mahdere Tesfey. Tobi hervond de bal en versloeg doelman Sven Bekking. Zijn voorzet ging over de basislijn, terwijl Machiel Lourens, die op volle snelheid rende, anders de bal zou hebben aangeraakt. Tegen het einde van de officiële speeltijd van de eerste helft was Patrick dos Reis Tavares de eerste die op doel probeerde te schieten. Zijn humeur ging echter over. Al snel werd het gevaarlijker toen Sjoerd van der Kolk van dichtbij behendig naar doel kopte na een voorzet van Daan Burgering. Marco Smits had de bal gevangen. Vlak voor rust waren er nog wat kleinere kansen voor blauw-wit, maar ook deze werden niet benut. De ploeg van Schiebroek van Ton Rekelhof had voor rust op voorsprong moeten komen.

De twee doelpunten na de pauze volgden elkaar op. Het was vier minuten show. Met een hak bediende Daan Burgering de snelle Fallilou Gueye, die het duel aanging met Pieter Hofman. Scheidsrechter Ed Toonen oordeelde dat Pieter Hofman Fallilou Gueye had neergeslagen en wees naar de stip. De hakman bezorgde zijn ploeg een 0-1-voorsprong. Hier konden de gasten slechts twee minuten van genieten. Kacper Zych en Tobi Fasanya gingen een duel aan waarin het moeilijk was om te zien wie de bal over de flank stuurde. Hij gooide meteen naar Claudio Santos Silva, die de bal op de lat schoot. Jeilli Moreno kopte de rebound binnen. Assistent-scheidsrechter René Wolve oordeelde dat er sprake was van buitenspel.

Dat was het zeker niet. Scheidsrechter Ed Toonen overrulede in deze wedstrijd meerdere malen zijn al te bevooroordeelde grensrechters en floot een uitstekende wedstrijd. Hij kende de 1-1 toe. Na de 1-1 kreeg Vitesse Delft nog drie kansen, waaronder een hoekschop die verrassend op de lat terechtkwam. De Neptuniërs konden niet langer gevaarlijk worden. In de verlenging viel Fallilou Gueye opnieuw binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter gaf Roland van Deelen het voordeel van de twijfel, in tegenstelling tot Pieter Hofman, die hij had vervangen. Er volgt geen tweede strafschop voor Vitesse Delft. De 1-1 gaf de verhoudingen correct weer.

Vanwege een grote brand in een botenhuis in Poeldijk kwam Vitesse Delft vorige week niet in actie. Volgende week staan ​​ze alsnog tegenover Verburch. Neptunus-Schiebroek kan zich op Hillegersberg over drie weken opmaken voor de degradatiecrisis. Zoals je weet is dit voor veel spelers bekend terrein. De voorgaande zes uitwedstrijden leverden geen punten op voor de Schiebroekers. Om het overzicht te behouden op de concurrentie in de 2e divisie is een overwinning op de ploeg van de bekende Philippe Berchoux noodzakelijk.