Halvering Maan Cup: SV Loosduinen verrast PGS/Vogel, BMT domineert in duel met DVV Delft

In de tweede ronde van het voetbaltoernooi Haaglanden om de Halve Maan Cup behaalde SV Loosduinen een sensationeel resultaat door PGS/Vogel met een ruime nederlaag te verslaan. BMT was duidelijk superieur in de wedstrijd tegen DVV Delft.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Alex Pronk

PGS/VOGEL – sv Loosduinen

SV Loosduinen kende een goede start en kreeg in de openingsfase twee kansen om te scoren. Bart Ruwaard had zijn vizier niet op scherp. SV Loosduinen scoorde in de 21e minuut de strafschop 0-1. Damian van der Horst scoorde vanaf de stip. Kort voor rust leek de stand 0-2, maar het doelpunt van Nemo Verstraten werd afgekeurd wegens buitenspel.

Kort na de herstart scoorde Verstraten alsnog en tien minuten later scoorde de speler van SV Loosduinen opnieuw en was de wedstrijd beslist: 0-3. Zeven minuten voor tijd scoorde Jason Molenkamp de eindstand: 0-4.

BMT-DVV Delft

De thuisploeg werd de eerste winnaar van de Halve Maan Cup. Maasdijk werd in de finale in Scheveningen verslagen. BMT heeft nog een kans om de finale te bereiken na een mooie overwinning op DVV Delft.

In de eerste helft had BMT al een 3-0 voorsprong op zijn rivaal uit de vijfde divisie. Na elf minuten spelen opende Kadir Narsen de score en na een halfuur maakte Moatamid Tahiri er 2-0 van. Met zijn tweede doelpunt maakte Narsen er bij rust 3-0 van.

Na de thee waren er veel doelpunten. Na de 4-0 van Mo el Aribi kon Emraan Pirushi de eer van DVV Delft redden: 4-1. Bovendien heeft BMT dit niet laten gebeuren. Baris Akyon, Mohamed Moatamid en Salih Anez verhoogden de score naar 7-1.