DVG verliest in de derby tegen Essche Boys

Sport

Dit waren ideale weersomstandigheden voor een mooi gemeentebord tussen nummer twee, DVG Liempde, en nummer drie, Essche Boys. Het verschil in het klassement bedroeg voor aanvang van de wedstrijd van zondag slechts één punt. Er stond dus iets op het spel.

De wedstrijd begint direct met een goede mogelijkheid voor de gasten van Esch om op voorsprong te komen in Liempde. Linksbuiten Julio van Ginkel was met een zachte schijnbeweging te snel voor zijn directe rivaal en kon richting DVG-doelman Merijn Verhoeven rennen. Hij wist echter de inzet van Van Ginkel met zijn voet om te draaien.

Na deze opvallende opening van Essche Boys was het vooral DVG die balbezit had en gevaarlijk werd via vleugelspelers Teun Welvaarts en Jurre van Veghel. In de 8e minuut werd Jurre van Veghel geblokkeerd door twee verdedigers. Dat heeft er één opgeleverd Vrije trap voor de Liempdenaren. Teun Welvaarts gooide de bal richting het Essche-doel, maar zijn schot belandde op de paal.

Wat volgde in het restant van de eerste helft was vooral een wedstrijd met veel strijd en duels zonder dat er echte kansen werden gecreëerd.

ANDER BEELD

Na de pauze zag het publiek op sportpark Roode Bleek nog een beeld van de wedstrijd. DVG had minder overtuigend balbezit en de organisatie van Essche was goed. Hierdoor konden de blauwwitten meerdere keren gevaarlijk ontsnappen. Dit resulteerde in een 0-1 voorsprong in de 71e minuut.Een inworp vanaf de rechterflank bereikte Lars van Wanrooij, die met een slimme zet meerdere DVG-spelers versloeg. Hij gaf de bal terug aan Jasper Vorstenbosch, die de bal droog in de linkerhoek duwde.

Kort daarna leken de Essche Boys op een 0-2 voorsprong te komen. Luuk Wolfs werd van het veld gestuurd en rondde knap af in de korte hoek. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

DVG probeerde uit alle macht de gelijkmaker te forceren, maar slaagde er niet in het verdedigingsblok van de tegenstander te doorbreken. De wedstrijd bleef spannend tot het einde, maar de thuisploeg kon de gelijkmaker niet scoren.

WIJZIG CENT

Met deze uitslag pakt Essche Boys de tweede plaats af van concurrent DVG in de 4e klasse D en het lijkt erop dat de twee teams uit de gemeente Boxtel geld uitwisselen. De ODC-leider had bij Wilhelmina in Den Bosch geen ongelijk (zie ander deel van deze pagina). De blauwwitten zijn daardoor nog steeds vier punten verwijderd van de eerste plaats.

Op zondag 10 maart spelen de Essche Boys thuis tegen RKVSC uit Velddriel. De start staat gepland om 14.00 uur. DVG bezoekt BVV in Den Bosch. Die wedstrijd begint op hetzelfde moment.