FC Zutphen verliest van koploper SV Nieuwleusen

Sport

ZUTPHEN – FC Zutphen heeft sinds lange tijd weer een thuiswedstrijd verloren. De energieke SV Nieuwleusen bleek zaterdagmiddag te krachtig. FC Zutphen verloor met 1-3.

Direct na het startsein van de jonge scheidsrechter Delphin de Graaf uit Harderwijk lieten de mannen uit Overijssel vanmiddag zien dat ze voor de drie punten gingen om koploper ATC ’65 niet uit het oog te verliezen. In tien minuten tijd kreeg aanvaller Randy Vink twee kansen die hij gelukkig niet benutte. Na een minuut of tien komt FC Zutphen beter in de wedstrijd. Het gecombineerde spel onder leiding van Mido Blok en Michalis Spiridakis begint te werken. In de 21e minuut krijgt Marnix Marsman een goede kans en schiet tot ongenoegen van het Zutphense publiek hoog over het doel van doelman Hoogenkamp. Ook daaropvolgende goede pogingen van Mido Blok en David te Slaa mislukten.

Visueel was Nieuwleusen superieur en dat was het waard. Randy Vink kon pas in de 34e minuut doelman Joey Wolsink aanvallen en hem uit een strafcorner verslaan (0-1). In de 41e minuut gebeurde er iets vreemds. Op de middenlijn werd aan de zijkant van het veld een overtreding begaan op Mido Blok. Omdat de bal in het bezit van Zutphen bleef, gaf de scheidsrechter het voordeel en liet het spel doorgaan. In de daaropvolgende consternatie gaf FC Zutphen de bal door aan een Nieuwleusen-middenvelder, die vervolgens Randy Vink doorspeelde. Doelman Joey Wolsink kon zijn schot aanvankelijk nog afweren, maar de rebound werd doorgegeven aan Bas Evenboer, die opstapte en de bal in het doel schoot. Ook bij rust stond het 0-2.

In de tweede helft werd FC Zutphen sterker en nam het heft in handen. In de 60e minuut voerde coach Mark Horsman een dubbele wissel door. Koen Hulleman en Martijn Zandbergen vervangen Jesse de Vries en Zidane El Hadouchi. In de 63e minuut belandde een omhaal van invaller Martijn Zandbergen buiten bereik van de doelman op de lat. In dezelfde minuut mag Timon Kuiper een vrije trap nemen aan de zijkant van het veld tussen de middenlijn en de zestienmeterlijn. Hij schoot de bal hard en hoog richting doel. De bal stuiterde van de grond en zonder dat een speler van FC Zutphen en Nieuwleusen hem aanraakte, ging de bal over de verbijsterde doelman heen het doel in (1-2).

Als er in de 90e minuut een lange bal richting het FC Zutphen-doel wordt gegooid en doelman Joey Wolsink en verdediger Hidde van Kalker niet weten wie de bal zal vangen, heeft Randy Vink de mogelijkheid om in te grijpen en zijn tweede doelpunt te scoren om de wedstrijd te beslissen. . Hierdoor werd ook de eindstand van 1-3 bereikt.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde Ruessink, Tim Scholten, David te Slaa, Kevin Ooms, Timon Kuiper, Mido Blok, Michalis Spiridakis, Zidane El Hadouchi (60 Martijn Zandbergen), Marnix Marsman (83 Hidde van Kalker) en Jesse de Vries (60 Koen Hulleman).