Ouderkerk NEA dameshandbal won nipt van Lotus in Hoofddorp

4 maart 2024 om 13:02 uur

Handbal

KERK VAN OUDERS NEA Ouderkerk dameshandbal won zondag met 20-19 van Lotus in Hoofddorp. Het was een lastige tegenstander waar NEA eerder op eigen veld van verloor. Lotus speelt een fysiek spel en probeert er sterk uit te komen. Ze hebben ook een speler die goed kan schieten.

Gelukkig was de NEA-verdediging vanaf het begin goed en werd er hard gewerkt. De doelman redde de eerste strafschoppen, waardoor de ploeg van Ouderkerk aan de rechterkant van het scorebord bleef. NEA wist ook enkele goede doelpunten te maken en stond bij rust met 10-7 voor.

Na de pauze ging Lotus nog een stapje verder en NEA kreeg het lastiger. De Hoofddorpers kwamen terug en nadat een speler een bal in het gezicht van de NEA-doelman gooide, die ongestraft bleef, werd het moeilijk. De NEA-doelman zat duidelijk in de problemen en Lotus kwam naar voren.

Maar zoals vaak gebeurt, voerde de NEA hun spel op en stuiterde het team terug. Alle strafschoppen werden doelpunten. NEA nam opnieuw de leiding en werd niet opgegeven. Met nog één minuut te gaan was de stand 20-18 en wist NEA dat de buit binnen was. Lotus mocht opnieuw scoren, maar de overwinning, 20-19, was een gegeven.

Na deze nipte maar verdiende overwinning blijft NEA duidelijk op de vierde plaats staan. Zondag speelt het dameshandbalteam om half drie thuis in Bindelwijk tegen Vriendschap.