De Graafschap veegde een oefenduel af tegen PEC Zwolle

Op last van de autoriteiten mochten er geen Doetinchemse fans bij de oefenwedstrijd aanwezig zijn. Achteraf gezien was dit geen ramp voor het Achterhoekse publiek, want er was een aanzienlijk klasseverschil in het voordeel van de IJsselstadploeg. De Graafschap had in de eerste helft nauwelijks tijd om te voetballen. PEC Zwolle zette flink door en toen de Superboeren aan een aanval leken te denken, was de overstap van de ploeg van Johnny Jansen dodelijk.

In de 9e minuut gaf De Graafschap in eigen gebied te veel ruimte aan Odysseus Velanas. Hij schoot vanuit de hoek en vond de verre hoek links van Ties Wieggers. Tien minuten later brak Filip Krastev door de verdediging van Doetinchem. Toen kruiste hij de knie in Rio Hillen. De door de scheidsrechter toegekende strafschop werd genomen door Thomas Buitink: 2-0. Voor rust kregen de Zwolse ploeg nog enkele kansen, maar wonder boven wonder stond het toch nog 2-0.

In de tweede helft verbeterde de ploeg van Vreman zich niet. Kort na rust kwam Filip Krastev in botsing met Wieggers, maar scoorde enkele minuten later opnieuw. De verdediging van Doetinchem werd eenvoudig ingehaald in het 16-metergebied, waarna Davy van den Berg eenvoudig scoorde en de stand op 3-0 bracht. Halverwege de tweede helft wist Wieggers twee afstandsschoten op prachtige wijze te keren. Daarna kwam De. Graafschap een beetje uit zijn schulp, maar zonder grote kansen te creëren.

PEC Zwolle scoorde op zijn beurt twee doelpunten. Eerst schoot Anthony Fontana een rebound binnen. Tolis Velios profiteerde in de slotminuten van de hem geboden ruimte en zette de stand op 5-0.

‘Tapijt afgeveegd’
Na de wedstrijd gaf Jan Vreman aan dat zijn ploeg PEC Zwolle nog steeds niet bij kon houden. Hij vond dat De Graafschap de komende weken veel beter moet presteren, omdat de ploeg anders te ver achterop raakt. Ook spits Jesse van der Haar was kritisch. Hij dacht dat De Graafschap was weggevaagd door PEC Zwolle.