De Graafschap – De Graafschap geeft niet op en verliest de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle met ruime voorsprong

De Graafschap geeft niet op en verliest de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle met ruime marge

De Graafschap gaf vrijdagmiddag in de oefenwedstrijd bij PEC Zwolle niet op. De Superboeren waren niet aanwezig in het MAC3PARK-stadion en verloren met 5-0 van de Overijsselse Eredivisionist.

Vroeg tekort

De Graafschap kwam al na tien minuten op achterstand toen ze in de verdediging Odysseus Velanas inhaalden, die profiteerde van een voorzet van Filip Krastev. De aanvaller draaide zich om en scoorde beslissend 1-0. Na ruim twintig minuten verhoogde Thomas Buitink de voorsprong, nadat Krastev opnieuw gevaar creëerde en werd neergehaald door Hillen.

De rest van de eerste helft bleef De Graafschap worstelen met de Eredivisie-ploeg die de gevaarlijkste kansen creëerde. Krastev kreeg voor rust twee schotpogingen, waarvan de laatste het dichtst bij een doelpunt kwam. Het leer raakte de lat en ging over de bovenkant.

Opnieuw een snel doelpunt

In de tweede helft was het opnieuw PEC Zwolle dat snel scoorde. Na een uitstekende combinatie rondde Davy van den Berg een snelle aanval af; 3-0. De Graafschap probeerde het vervolgens, maar er waren niet meteen kansen voor de Achterhoekse Trots. Na ruim zeventig minuten hield Wieggers zijn ploeg tot tweemaal toe op de been met knappe reddingen op afstandsschoten.

Kort voor tijd was Wieggers opnieuw belangrijk door een sterke kopbal tegen te houden, de rebound ging naar Anthony Fontana die er 4-0 van maakte. Kort daarna zorgde een verdedigende fout er ook voor dat Apostolos Vellios er 5-0 van maakte.

Scorers: 1-0 Odysseus Velanas (18.), 2-0 Thomas Buitink (21.), 3-0 Davy van den Berg (54.), 4-0 Anthony Fontana (87.) en 5-0 Apostolos Vellios.

Opstelling PEC Zwolle: verkrachter; Lutonda, El Azzouzi, Van den Berg, Lam (62. Oukhattou), García-Mac Nulty, Velanas, Manu (46. Reijnders), Buitink, Gooijer (46. De Rooij), Krastev (62. Fichtinger)

Opstelling De Graafschap: Wieggers; Fortes, Hardeman, Hillen, Büttner; Brittijn, Yadir (74. Eijken), Warmerdam; El Kadiri (74. Grotenhuis), Van de Haar, Van Gilst.