SC Heerenveen zegeviert in trainingsduels tegen PEC Zwolle

GARDEREN – sc Heerenveen is momenteel op trainingskamp in het Gelderse Garderen, met voor vandaag twee oefenwedstrijden op het programma tegen PEC Zwolle.

Op het programma stonden twee oefenwedstrijden. Het team van SC Heerenveen was verdeeld in twee teams. Team 1 speelde 45 minuten + 30 minuten en team twee speelde 45 minuten + 15 minuten. De wedstrijd van het eerste elftal tegen de Eredivisie begon om 12.00 uur op voetbalveld Garderen.

Noppert (K&C); Hall, Kersten, Bochniewicz, Köhlert; Condé, Olsson, Brouwers; Dimitris Rallis, Ion Nicolaescu en Osame Sahraoui waren de eersten die tegen de Zwolse ploeg speelden. In de twintigste minuut wisten de Sahrawi’s het eerste doelpunt te scoren, met een prachtige bal naar de Zwolse doelman wist de aanvaller de 1-0 te scoren.

Tien minuten na de tweede helft kwam Zwolle op gelijke hoogte. Davy van den Berg wist vanaf eigen helft de 1-1 te maken door een bal over de ver weg liggende Noppert te schieten. Ché Nunnely kwam in de 65e minuut in het veld als vervanger van Dimitris Rallis, die geblesseerd het veld verliet. Amara Condé zag Sahraoui naar de andere kant van het veld rennen en vervolgens schoot Luuk Brouwers op de paal, maar de bal ging alsnog via de doelman in het net. De Friezen wonnen de eerste oefenwedstrijd tegen Zwolle.

In het tweede elftal Van der Hart(C); Ali, Oostra, Mulder, Rovers; Van Ee, Smans, Isaías; Nunnely, Karlsbakk, Al-Saed aan de start. Daniel Karlsbakk wist al snel de confrontatie aan te gaan met de Zwolse doelman, maar de spits kreeg de bal niet in het net. Richting de veertigste minuut was het Ché Nunnely die een lange pass wist te voltooien, na het verslaan van een PEC-verdediger schoot hij zeer goed. Direct na het doelpunt van Nunnely maakte Karlsbakk er 4-1 van. Ook Danilo Al-Saed wist zijn naam in het overzicht te schrijven, hij schoot een bal zeer goed binnen na een pass van Levi Smans. Teun Gijselhart van PEC Zwolle wist vlak na de 5-1 te ontsnappen en gaf de bal door aan Mickey van der Hart, Hussein Ali probeerde de bal uit het doel te houden maar faalde. In het laatste deel van de trainingswedstrijd kwam Erald Krasniqi het veld op als vervanger van Levi Smans. SC Heerenveen won de oefenwedstrijden met 5-2.