SC Heerenveen wint nipt eerste oefenduel met…

SC Heerenveen heeft vrijdag de eerste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle gewonnen. In Garderen, waar ‘team 1’ vrijdag 45 minuten en een half uur speelde, wonnen de Friezen met 2-1.

SC Heerenveen begon de wedstrijd met Andries Noppert, Osame Sahraoui en Luuk Brouwers in de basiself. PEC Zwolle kreeg de eerste grote kans in de trainingswedstrijd, maar Noppert redde de situatie. Drie minuten later was de stand 1-0. Sahraoui passeerde de bal over de doelman en opende de score. De ploeg van coach Robin van Persie scoorde na een uur spelen de 1-1.

Davy van den Berg probeerde het vanaf zijn eigen helft en wist Noppert te verslaan. Tien minuten later was de stand 2-1. Brouwers raakte na een goede aanval de paal, maar de bal ging via de doelman in het doel. ‘Ploeg 1’ won met 2-1. De wedstrijd ‘team 2’ gaat later vandaag verder.

Opstelling ‘Team 1’: Noppert; Köhlert, Bochniewicz, Kersten, Hall; Condé, Olsson, Brouwers; Sahraoui, Nicolaescu en Rallis.