Nederlands damesteam U19: visie op de halve finales van het EK na de overwinning op Spanje

Het Nederlands damesteam U-19, met Mirte van Koppen (foto) de Pijnacker, voormalig DSVP maar nu Jong Ajax-speler, versloeg Spanje U-19 met 1-0 en heeft de halve finales van het EK in zicht.

De Nederlandse talenten speelden een prima wedstrijd tegen Spanje, dat momenteel domineert in alle leeftijdscategorieën, en pakten de overwinning in het eindtoernooi. Lotte Keukelaar was in de 87e minuut na een goed uitgevoerde aanval succesvol: 1-0. Eerder kreeg Mirte van Koppen in de 65e minuut al een kans na een aanval vanaf de middenlijn. Zijn schot ging echter naast het Spaanse doel. Van Kampen werd in de zeventigste minuut gewisseld.

Beslissing

Zondag valt de beslissing in groep B. Alle vier de landen hebben nog een kans om de halve finales te bereiken. Duitsland en Nederland scoren het beste met 4 punten, Spanje en Ierland (beide met 1 punt) staan ​​achter. Oranje speelt weer in Marijampole en staat om 13.00 uur tegenover een verrassend goed Ierland. Dat hield Spanje eerder op 0-0 en kwam op voorsprong tegen Duitsland, maar verloor uiteindelijk met 2-1.

Coach Sherida van Bruggen en haar assistent Félicienne Harteveld-Minnaar uit Den Haag weten dat Ierland goede resultaten gaat boeken op dit EK, maar ook dat Oranje ook kwalificatie voor de halve finales in handen heeft.

(Foto: KNVB Media)