PEC verslaat Ajax meteen in eerste oefenduel – Voetbal International

Ajax verloor de eerste trainingswedstrijd van het seizoen tegen PEC Zwolle (0-1). De ploeg van nieuwe coach Francesco Farioli kreeg veel kansen op een gelijkspel, maar scoorde uiteindelijk niet.

PEC versloeg Ajax meteen in de eerste oefenwedstrijd
© Professionele opnamen

Devyne Rensch scoorde in de openingsfase de eerste doelpoging voor Ajax en speelde voor het eerst in het nieuwe thuisshirt. Het schot van de vleugelspeler ging net naast. Daarna kwam PEC steeds beter in de wedstrijd, wat in de 20e minuut zelfs tot 0-1 leidde. Na enige afleiding van de bezoekende aanvaller kreeg Anthony Fontana de bal voor zijn voeten. Hij draaide de bal prachtig richting de rechterbovenhoek en liet Diant Ramaj kansloos. In het restant van de eerste helft kwam de voorsprong nauwelijks meer in gevaar.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

In de tweede helft begon PEC met een vrijwel geheel andere basiself. De kansen voor Ajax stapelden zich op. Het grootste gevaar kwam van de voet van Jordan Henderson, maar doelman Jasper Schendelaar schoot behendig het schot van de Britse middenvelder tegen de paal. Jakov Medić maakte uit de daaropvolgende corner bijna gelijk, maar zijn poging ging naast.

Ajax wisselde na een uur de gehele basiself. Het team werd aangevuld met namen als Owen Wijndal en Remko Pasveer. De Amsterdammers bleven kansen creëren, maar ook Schendelaar wist pogingen van Kian Fitz-Jim en Christian Rasmussen te ontkennen.

De bal wilde gewoon niet gaan, zelfs niet aan het einde van de wedstrijd. Fitz-Jim kreeg in de blessuretijd een grote kans, maar hij schoot de bal voorbij. Coach Farioli won zijn eerste wedstrijd als Ajax-coach niet. De Amsterdammers trainen volgende week tegen Sint-Truiden en Rangers.

Ajax-opstelling

Ajax-opstelling: Ramaj; Rensch, Medic, Janse, Hato; Henderson, Van den Boomen, Taylor; Forbs, Akpom, Godts.
Opstelling Ajax na één uur: Pasveer, Gaaei, Gooijer, Baas, Wijndal; Mannsverk, Hlynsson, Tahirovic; Rasmussen, Rijkhoff, Fitz-Jim.

Opstelling PEC Zwolle

Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Vermeer, Lutonda, El Azzouzi, Huiberts, Fontana, De Rooij, Reijnders, Reiziger, Van der Haar, Gijselhart, El Allachi.
PEC Zwolle opstelling tweede deel: Schendelaar, El Azzouzi, Vellios, García Mac Nulty, Bobson, Velanas, Kroeze, Fichtinger, Ruward, Bos, Oukhattou.

VI’s Sam Planting analyseerde de oefenwedstrijd van Ajax.