Ajax verliest eerste trainingsduel met PEC Zwolle-trainer Farioli

Voetbal

Ajax verloor de eerste trainingswedstrijd onder de nieuwe Italiaanse coach Francesco Farioli met 1-0 van PEC Zwolle. Het enige doelpunt werd gescoord door Anthony Fontana.

De wedstrijd was niet toegankelijk voor publiek en werd gespeeld op De Toekomst, het trainingscomplex van de Amsterdamse club. Over twee weken begint het seizoen voor Ajax, als de Servische rivaal uit Vojvodina elkaar ontmoet in de voorronde van de Europa League.

Henderson met de punt terug

Ajax moest het doen zonder EK-deelnemers Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Jordan Henderson, de 34-jarige Engelsman die niet met de Engelse ploeg kon spelen voor het EK in Amsterdam, was aanwezig.

Tegen PEC begon Henderson als enige controleur in een 4-3-3-systeem, met de aanvaller naar de achterkant van het middenveld. Zo zette Farioli zijn elftal ook neer bij Nice, waar Ajax hem deze zomer afpakte.

Ajax had in de eerste helft het voordeel. Onder sterke leiding van Farioli probeerden de Amsterdammers de bal snel van de ene flank naar de andere te passen.

PEC controleerde dit al na een kwartier en dat zorgde al snel voor kansen. Fontana maakte er na twintig minuten 1-0 van met een knap schot in de bovenhoek.

Ajax begon onveranderd aan de tweede helft, maar coach Farioli bracht in de zestigste minuut een compleet nieuw elftal binnen. Ook die ploeg, inclusief Owen Wijndal, scoorde niet.