Ajax – PEC Zwolle 05-07

PEC Zwolle won vrijdagmiddag de tweede trainingswedstrijd van de voorbereiding. Na de overwinning van afgelopen zaterdag op SV Nieuwleusen ging Ajax met 0-1 onderuit op De Toekomst. Anthony Fontana was met een prachtig schot voor rust de winnaar van de wedstrijd.

Dat Ajax met een ijzersterke basis aan de wedstrijd begon, was in het veldspel niet te zien. Het was PEC Zwolle die vanaf het begin domineerde en via Anthony Fontana ook op voorsprong kwam. Na een zachte aanval leek de kans verloren, maar het was de Amerikaan die een opening vond en briljant in de lange hoek schoot. Een paar minuten later kwam Fontana weer dichtbij, maar nu kwam Ajax er ongeschonden uit. Uit de daaropvolgende corner kopte Damian van der Haar de bal bijna binnen. Kenneth Vermeer moest in het laatste kwartier voor rust voor het eerst in actie komen. Een schot van Kenneth Taylor werd gered door de doelman en een kopbal van Jakov Medic werd gered.

In de tweede helft tien nieuwe namen in PEC Zwolle, waar alleen Anouar El Azzouzi overbleef. Ajax kwam ook met nieuwe namen. Anton Gaaei was één van hen en was in de beginfase dicht bij een gelijkspel, maar moest zijn superioriteit toegeven op Jasper Schendelaar. Het was ook Schendelaar die reageerde op een hard schot vanaf de tweede linie van Jordan Henderson. Ajax veranderde het spel na rust echt en kreeg via Kian Fitz-Jim nog een kans op de gelijkmaker, maar opnieuw hield PEC Zwolle stand. Dankzij Schendelaar bleek een fout van Rodney Kroeze niet fataal. Tegen Christian Rasmussen bleek de doelman opnieuw de sterkste. Aan de andere kant zag Ody Velanas er tien minuten voor tijd gevaarlijk uit met een vrije trap waar Remko Pasveer moeite mee had.

PEC Zwolle kende verder geen problemen en pakte de leiding bij de finish.

Ajax – PEC Zwolle: 0-1 (0-1)

Openbaar: 0

Scheidsrechter: Spotvogel

Gele kaart: Wijndal (Ajax)

Ajax opstelling eerste deel: Ramaj, Rensch, Medic, Janse, Hato, Henderson, Forbs, Taylor, Akpom, Van den Boomen en Godts

Opstelling Ajax voor de tweede helft: Pasveer, Gaaei, Gooijer, Baas, Wijndal, Mannsverk, Hlynsson, Tahirovic, Rasmussen, Rijkhoff, Fitz-Jim

PEC Zwolle opstelling eerste deel: Vermeer Lutonda, El Azzouzi, Huiberts, Fontana, De Rooij, Reijnders, Reiziger, Van der Haar, Gijselhart en El Allachi.

PEC Zwolle opstelling tweede deel: Opstelling tweede helft PEC Zwolle: Schendelaar, El Azzouzi (61′ El Morabit), Vellios, García Mac Nulty, Bobson, Velanas, Kroeze, Fichtinger, Ruward, Bos en Oukhattou.