valse start van Ajax; De voorbereiding begint met de nederlaag op training tegen PEC Zwolle

De eerste grote kans van de tweede helft ging naar Ajax. Centrale verdediger Dies Janse vond Carlos Forbs en de bal belandde via Jordan Henderson op de paal. Na een uur besloot Francesco Farioli alle startspelers te wisselen. Invaller Kian Fitz-Jim stond prominent op de linkerflank, maar kreeg een goede kans om de gelijkmaker te scoren. Doelman Jasper Schendelaar stopte echter.

Vlak voor tijd kopte Sivert Mannsverk naast na een hoekschop. Ajax schoot negentien (!) keer op doel en PEC kon daar aanvallend niet op reageren. De stand bleef echter 1-0 voor de Zwolse ploeg, waardoor Ajax de eerste oefenwedstrijd verloor. De ploeg van Farioli komt komende dinsdag weer in actie. Sint-Truidense VV is vanaf 18.30 uur hun concurrent op het Sportpark Bovenmolen in Oldebroek.

Opstelling Ajax (eerste zestig minuten): Ramaj; Rensch, Medic, Janse, Hato; Henderson, Van den Boomen, Taylor; Kruiden, Akpom, Godts

Opstelling Ajax (laatste dertig minuten): pensleutel; Gaaei, Gooijer, Baas, Wijndal; Mannsverk, Hlynsson, Tahirovic; Rasmussen, Rijkhoff, Fitz-Jim