SV Nieuwleusen sloot het seizoen af ​​tegen PEC Zwolle »Vechtdal Centraal

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van SV Nieuwleusen tegen PEC Zwolle in het eigen Klaverblad. Dit was de eerste oefenwedstrijd in de Premier League ter voorbereiding op het seizoen 2024-2025. Ruim duizend toeschouwers waren getuige van een matige wedstrijd waarin PEC Zwolle met 0-3 won. Uiteraard maakten de bezoekers de overstap, maar ook de Oranjes wisten er meerdere malen gevaarlijk uit te komen. Lange tijd leek de ploeg ongeschonden aan de thee te kunnen trekken, maar vlak voor rust maakte Gabriel Reiziger er 0-1 van. Ook vlak na de herstart vond er een mooi moment plaats toen Randy Vink ‘zijn’ wisseling van publiek kreeg. De publiekslieveling speelde de afgelopen drie seizoenen 74 competitieduels voor de Oranjehemden, waarin hij maar liefst 71 doelpunten maakte. Met daverend applaus nam het publiek afscheid van de spits, die vertrekt naar vv Berkum. In het restant van de tweede helft waren er veel veranderingen, waarbij ook de broers Jason en Joey Nieukoop hun officieuze debuut maakten voor SV Nieuwleusen. Het beeld van het spel veranderde niet. Terwijl de oranjehemden al een tijdje op een wapenfeit wachtten, scoorde PEC Zwolle in het eindtoernooi twee doelpunten. Zaid El Morabit (79Mijn minuut) en Davy van den Berg (86Mijn minuut) bepaalde de eindstad met 0-3. Na de wedstrijd was er een gezellige ‘afterparty’ op het terras van de SV Nieuwleusen, waar een horecaplein was ingericht en waar DJ Dion de muziek draaide.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos