In beeld: PEC Zwolle wint oefenwedstrijd tegen SV Nieuwleusen

PEC Zwolle heeft de kop niet op het rechte stuk. In de eerste voorbereidingswedstrijd had hij op sportpark ‘t Klaverblad Bij SV Nieuwleusen uit de tweede divisie waren er geen problemen. In de zinderende en vernieuwde locatie genoten jong en oud zaterdag van de start van het Blue Fingers-seizoen en de afsluiting van het seizoen van SV Nieuwleusen.

Eén van de orders die de mannen van Johnny Jansen hadden gekregen, was dat de rivaal zo weinig mogelijk de Zwolse ’16’ zou betreden. Een andere opgave was dat er sterke druk moest worden uitgeoefend. Het jonge kernteam volbracht beide taken met groot succes.

De belegering van het doel van Nieuwleusen leidde lange tijd niet tot een doelpunt. Vooral Divaio Bobson kreeg meerdere kansen. Met zijn snelheid was hij een plaag voor de verdediging van de thuisploeg en ook de samenwerking met linksback Thieerry Lutonda verliep vlot. Het verdiende eerste doelpunt viel vlak voor rust, toen Gabriël Reiziger op de juiste plek stond om er 0-1 van te maken.

Na de pauze verschenen er acht nieuwe namen in het spel. Het imago van de game was niet anders. De bezoekers kregen een kans, maar hertog Verduin, die bij rust Kenneth Vermeer had vervangen, gaf niet toe. Invaller Zaid El Morabit maakte er in de tweede helft 0-2 van en was met een schot tegen de lat en een bal over de lijn dicht bij het tweede doelpunt. Davy van den Berg zette de eindstand op 0-3.

PEC Zwolle speelt vrijdag weer een oefenwedstrijd. De tegenstander is dan Ajax op sportcomplex De Toekomst in Duivendrecht.

Door: PEC Zwolle