Fantastisch voetbalfeest bij SV Nieuwleusen – PEC Zwolle

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 29 juni kon het publiek op het zonnige en bomvolle sportpark ‘t Klaverblad zien hoe SV Nieuwleusen dapper streed tegen de Eredivisiespeler uit Zwolle. Uiteraard maakten de bezoekers de overstap, maar ook de Oranjes wisten er meerdere malen gevaarlijk uit te komen.

Lange tijd leek de ploeg ongeschonden aan de thee te kunnen trekken, maar vlak voor rust maakte Gabriel Reiziger er 0-1 van.

Vlak na rust vond ook een mooi moment plaats, toen Randy Vink ‘zijn’ wissel maakte. De publiekslieveling speelde de afgelopen drie seizoenen 74 competitieduels voor de Oranjehemden, waarin hij maar liefst 71 doelpunten maakte. Met daverend applaus nam het publiek afscheid van de spits, die vertrekt naar vv Berkum.
In het restant van de tweede helft waren er veel veranderingen, waarbij ook de broers Jason en Joey Nieukoop hun officieuze debuut maakten voor SV Nieuwleusen. Het beeld van het spel veranderde niet. Terwijl de oranjehemden al een tijdje op een wapenfeit wachtten, scoorde PEC Zwolle in het eindtoernooi twee doelpunten. Zaid El Morabit (79e minuut) en Davy van den Berg (86e minuut) maakten er 0-3 van.

Na de wedstrijd was er een gezellige ‘afterparty’ op het terras van de SV Nieuwleusen, waar een horecaplein was ingericht en waar DJ Dion de muziek draaide.

SV Nieuwleusen kan zich een mooie dag herinneren met ruim 1.500 toeschouwers en dat het tevens de afsluiting was van een mooi seizoen. De wedstrijd werd aangeboden door Gebo Tours en werd georganiseerd met de hulp van ruim 100 vrijwilligers van de club.
De opbrengst van de dag zal geheel worden gebruikt voor de bouw van de nieuwe kleedkamers en een reeks duurzaamheidsmaatregelen.

Opstelling SV Nieuwleusen:
Tim Hoogenkamp (67. Roy van Leussen); Nemo Hekkert (45. Kris Tinholt, Roy Bollemaat, Saake Malestein (67. Jason Nieukoop), Leon de Raad (67. Niels Koets); Roy in ‘t Veld (45. Sander Bollemaat), Reinier Meijerink (67. Roy in’ t Veld), Tom Vasse (45. Stijn Hoekstra), Thomas Koobs (67. Rinse Visscher) (45. Joey Nieukoop), Randy Vink (47. Bas Evenboer);

Opstelling eerste helft PEC Zwolle: Vermeer, Lutonda, Van den Berg, Vellios, García Mac Nulty, Bobson, Reijnders, Reiziger, Kroeze, Gijselhart en El Allachi.

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Verduin, El Azzouzi, Bobson (69′ Van den Berg), Fontana, Velanas, De Rooij, Ruward, Reijnders (69′ El Morabit), Bos, Oukhattou en Gijselhart (69′ Voute).