SV Nieuwleusen – PEC Zwolle – 29-06

PEC Zwolle heeft de kop niet op het rechte stuk. In de eerste opwarmwedstrijd had hij geen problemen tegen SV Nieuwleusen uit de tweede divisie, maar ook niet op Sportpark ‘t Klaverblad. In deze zinderende, goed uitgeruste gerenoveerde accommodatie geniet jong en oud van de start van het Blauwvingersseizoen en het einde van SV Nieuwleusen.

Hoge druk

Eén van de orders die de mannen van Johnny Jansen hadden gekregen was dat de rivaal zo min mogelijk in de ’16’ van Zwolle mocht komen. Een ander bevel was dat de druk hoog moest zijn. Het jonge kernteam volbracht beide taken met groot succes. De belegering van het doel van Nieuwleusen leidde lange tijd niet tot een doelpunt. Vooral Divaio Bobson kreeg meerdere kansen. Met zijn snelheid was hij een plaag voor de verdediging van de thuisploeg en ook de samenwerking met linksback Thieerry Lutonda verliep vlot. Het verdiende eerste doelpunt viel vlak voor rust, toen Gabriël Reiziger op de juiste plek stond om te scoren: 0-1.

Stempels van El Morabit

Na de pauze kwamen er acht nieuwe namen bij. Het imago van de game was niet anders. De bezoekers kregen een kans, maar hertog Verduin, die bij rust Kenneth Vermeer had vervangen, gaf niet toe. Invaller Zaid El Morabit maakte er in de tweede helft 0-2 van en was met een schot tegen de lat en een bal over de lijn dicht bij het tweede doelpunt. Davy van den Berg zette de eindstand op 0-3.

PEC Zwolle speelt vrijdag weer een oefenwedstrijd. Ajax is dus de rivaal op De Toekomst.

SV Nieuwleusen – PEC Zwolle: 0-3 (0-1)

Openbaar: 1.481

Scheidsrechter: echtpaar huis

Opstelling SV Nieuwleusen: Hogenkamp, ​​Hekkert, Malestein, R. Bollemaat, De Raad, Meijerink, Vink, Vasse, Brinksma, Koobs en In ‘t Veld.

PEC Zwolle opstelling eerste deel: Vermeer, Lutonda, Van den Berg, Vellios, García Mac Nulty, Bobson, Reijnders, Reiziger, Kroeze, Gijselhart en El Allachi.

PEC Zwolle opstelling tweede deel: Verduin, El Azzouzi, Bobson (69′ Van den Berg), Fontana, Velanas, De Rooij, Ruward, Reijnders (69′ El Morabit), Bos, Oukhattou en Gijselhart (69′ Voute).

Scoreverloop:

45′ Reiziger 0-1

79′ El Morábito 0-2

86′ Van den Berg 0-3