NAC Vrouwen speelt de eerste wedstrijd tegen PEC Zwolle

Zaterdag 22 juni is een bijzondere dag in de geschiedenis van NAC Breda. Het dit jaar opgerichte damesteam speelde vandaag haar eerste oefenwedstrijd. Op sportcentrum Heksenwiel speelden de NAC damesmeisjes om half drie een oefenwedstrijd tegen een team uit de PEC Vrouwen 1, aangevuld met jeugdspelers van de Zwolse club. De ploeg van coach Richard Mank verloor de wedstrijd met 0-6, maar kon de middag toch als een succes beschouwen.

Ongeveer honderd toeschouwers woonden de eerste wedstrijd van dit nieuwe team bij en keken hoe de wedstrijd openlijk begon. De teams waren aan elkaar gewaagd en het was duidelijk nog een kwestie van de juiste afstemming voor beide teams vinden. Dat is niet zo gek, aangezien beide ploegen nog niet zo lang trainden en hun eerste oefenwedstrijd speelden. Het was echter PEC dat na zo’n veertig minuten ineens op een 0-3 voorsprong kwam. Deze score kwam voort uit de enige drie grote kansen in een eerste helft die verder erg goed leken te gaan.

NAC stond machteloos in de tweede helft

De 0-3 betekende ook de stand waarmee beide ploegen de rust in gingen. In het tweede bedrijf zagen we een heel ander spel. Direct na het fluitsignaal viel de bezoekende ploeg aan. Iets wat enkele minuten later tot 0-4 leidde. In tegenstelling tot de eerste helft stond de wedstrijd in de tweede helft vooral in het teken van het doel van Breda. Na 0-5 en 0-6 ging de ploeg van Richard Mank op zoek naar een eredoelpunt, maar dat mocht helaas niet zo zijn, want de eerste wedstrijd werd met 0-6 verloren.

Eerste Divisie

De damesploeg van NAC heeft tot eind augustus de tijd om een ​​hecht team samen te stellen. Het team komt terecht in de eerste damesdivisie. Hier kan de startende ploeg strijden voor een plek in de Azerion Women’s Eredivisie. De voorbereiding gaat verder met een oefenwedstrijd op zondag 30 juni om 12.30 uur. De concurrent op sportcentrum Roosberg wordt het damesteam van VV Bavel.

Afgelopen dinsdag trainde het NAC damesteam voor het eerst en ook BredaNu was aanwezig. Een verslag hiervan ziet u hieronder.