PEC Zwolle scoort de eerste punten in Breda | RTL Nieuws

Dit betekende de eerste overwinning van het seizoen voor de Brabanders.

Net als vorige week in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (2-1) was wat PEC zondag in Breda in de eerste helft liet zien niet goed. Wellicht had dit weer te maken met de midweekse Europa League-verplichtingen. PEC keerde vrijdag terug uit Praag na het verlies van de wedstrijd tegen Sparta (3-1). Lody Lukoki en Ryan Thomas hadden zoveel pijn dat ze tegen NAC niet konden starten.

NAC hield stand in de eerste helft, vooral omdat PEC levenloos voetbal speelde. Ook in balbezit speelde de thuisploeg enthousiast naar voren en genereerde voldoende dreiging. Vooral Stipe Perica, de aanvaller van Chelsea, was gevaarlijk. De lange aanvaller was altijd inzetbaar en leidde een smet op de Zwolse verdediging.

Halverwege de eerste helft raakte Isak Ssewankambo de lat, nadat doelman Diederik Boer het schot van Erik Falkenburg van dichtbij redde. De NAC-aanvaller had wellicht een strafschop moeten krijgen voor een handsbal van Thomas Lam. In de 37e minuut werd er gescoord. Perica reageerde aandachtig toen Boateng een voorzet terugspeelde. De spits schoot de bal vervolgens hard achter de Boer: 1-0.

Lukoki-starter Stef Nijland was na de 1-0 dicht bij de gelijkmaker, maar zijn afgeweken schot werd behendig van richting veranderd door Jelle ten Rouwelaar. De NAC-doelman behandelde de bal uit de daaropvolgende corner volledig verkeerd, waardoor Trent Sainsbury vrij kon koppen. De Australische verdediger was zo verrast dat hij de bal op de grond kopte.

Na rust leek PEC orde op zaken te stellen toen Tomas Necid in de 49e minuut de bal over Ten Rouwelaar in het doel controleerde: 1-1. PEC verloor echter opnieuw de gelijke stand toen de Poolse aanvoerder Bram Perica in het strafschopgebied liet struikelen. Falkenburg profiteerde optimaal van de toegekende strafschop: 2-1. Invaller Elson Hooi besliste de wedstrijd vlak voor tijd met een prachtig doelpunt: 3-1.

Alle wedstrijden, standen en statistieken.