Delftse Dribbels: Drie clubs nog in de race

DHC-Victoria’04 (3-2, na verlenging) Play-offs 2e/3e klasse

Een wedstrijd waarin de spanning voelbaar was en beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren. DHC kwam in de 20e minuut op voorsprong dankzij Quinten van Zweden, die op wonderbaarlijke wijze een vrije trap vanaf links kopte (1-0). Voor rust kwam Victoria nog terug van 1-1 en kort na rust konden ze zelfs op voorsprong komen door te profiteren van een strafschop (1-2). Reden voor het ingrijpen van coach Wim Baggerman: Joey Klijn schoof op van de spits naar het centrum van de verdediging en aanvoerder Giovalli Serbony volgde de tegenovergestelde weg. Deze wissel wierp al snel zijn vruchten af, toen Serbony na een steekpass dicht bij de Vlaardingse doelman kon komen en hem met een prachtige lob wist te verschalken (2-2).

In de noodzakelijke verlenging leek Victoria al in de 1e minuut te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later viel het doelpunt bij het andere doel: Kubilay van Oosten scoorde de bal nadat Sinan Ocal de doelman voor het eerst tegenkwam (3-2). Dat Quinten van Zweden een paar minuten later een schot op de paal zag belanden, mocht de Delftse pret niet drukken. DHC gaat door naar de play-offfinale en zal het volgende week op neutraal terrein moeten opnemen tegen 3e divisie Rhoon om volgend seizoen op het huidige niveau te kunnen blijven concurreren.

Valkenswaard-Wippolder (1-0) Kwalificaties 4e divisie/1e klasse

Wippolder speelde de finale van de play-off om promotie naar de 4e divisie tegen Valkenswaard op neutraal terrein in Zaltbommel. De Delftenaren hielden zich lange tijd staande tegen een duidelijk betere tegenstander, maar moesten uiteindelijk in de slotfase van de wedstrijd capituleren. Promotie blijft echter mogelijk, want Wippolder eindigt in de tweede kansenronde en kan nog één plek in de 4e divisie spelen. Dan zullen ze 3 wedstrijden moeten winnen, te beginnen volgend weekend met de thuiswedstrijd tegen Oud-Beijerland SHO.

Maasdijk-Concordia (1-2) Play-offs 3e/4e klasse

In het kader van de competitie in de 3e klasse bezocht Concordia Maasdijk om te strijden tegen de lokale VV, die vorig seizoen een afdeling lager exploiteerde. Maasdijk begon beter aan de wedstrijd en stond na 10 minuten op 1-0. Hoewel de thuisploeg nog meerdere malen gevaarlijk kon zijn, groeide Concordia in de wedstrijd. Met goed voetbal en hun best doen, vooral in de tweede helft, wisten de Delftenaren het tij te keren. Rens Sandell maakte er 1-1 van, waarna de winnende treffer van Stan van Leeuwen ervoor zorgde dat Concordia volgende week de derde divisie veilig kan stellen in de play-off finale tegen het Laakkwartier in Den Haag.