PEC degradeert uit de Eredivisie, Willem II leeft nog | RTL Nieuws

PEC Zwolle degradeerde uit de Eredivisie en speelt komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Willem II moet voor hetzelfde scenario vrezen, maar hij heeft nog steeds een kans om te overleven.

Sparta kwam al heel vroeg in de wedstrijd tegen PEC op voorsprong. Adil Auassar ontsnapte vakkundig aan een vrije trap en kon de bal van dichtbij hoog afwerken.

Na een half uur verslechterde de situatie voor de bezoekers uit Zwolle. Vito van Crooij benutte vakkundig een voorzet van Younes Namli: 2-0.

De ploeg van aanvoerder Bram van Polen probeerde alles en kreeg af en toe kansen, maar het mocht niet baten. De inwoners van Zwolle degradeerden naar de categorie Keukenkampioen.

Willem II

Willem II moet hetzelfde lot vrezen, maar hij heeft nog een kans om stand te houden. De Tilburgers speelden 1-1 gelijk tegen SC Cambuur.

Voor Willem II was het schrikbeeld van degradatie vlak voor rust in Leeuwarden heel dichtbij. Sekou Sylla schoot SC Cambuur met een knap afstandsschot op 1-0.

Tien minuten na rust scoorde Willem II-linksback Derrick Köhn. Hij voltooide behendig een lange, snelle run met een slider.

De Tilburgers hebben twee punten achterstand op nummer zestien Fortuna Sittard en nummer vijftien Sparta Rotterdam. De zestiende plaats geeft recht op de play-offs om te overleven. De vijftiende plaats betekent zelfs directe toepassing.

Willem II speelt zondag tegen FC Utrecht. Fortuna Sittard staat tegenover NEC en Sparta staat tegenover Heracles Almelo. Dat is de laatste wedstrijd van dit reguliere seizoen. Alle wedstrijden beginnen zondag om 14.30 uur.