Play-offs 4e divisie/1e klasse: Wippolder bereikt na verlenging de finale

Woensdagmiddag wist Delft Wippolder de finale te bereiken van de play-off voor promotie naar de Vierde Klasse. In een spannende wedstrijd en in een prachtige sfeer wisten de blauwwitten zich duur te verkopen en wonnen, na eerder te hebben gewonnen van Susteren, nu na verlenging ook van Bennekom.

Foto’s: Wouter Dille

In de eerste helft probeerde Wippolder aan te vallen met een voetbaloplossing, maar de bezoekers frustreerden hem. Bennekom wil graag weer klimmen op de ladder waarop hij in het verleden opereerde in de hogere regionen van het amateurvoetbal, de toenmalige topklasse. The Reds probeerden vooral te winnen met lange passes van de sterke, lange doelman of via de centrale verdedigers. Dit werd al meerdere keren meteen gevaarlijk, maar doelman Dion de Jong stond goed in de stand en hield samen met de gretige Seffelaar, Van Heyst, Müller en Tarantino de deuren gesloten.

In de 25e minuut kwam vv Bennekom vanaf rechts gevaarlijk binnen. Vanaf deze kant werd er een schot losgelaten en het duurde niet lang voordat de aanvaller de rebound binnen schoot om de stand op 0-1 te brengen. Even een teleurstelling in Wippolder, maar dit veranderde al snel in een nette voorbereidingswissel en wat meer diepgang. Tweede grote kans voor de thuisploeg in de 39e minuut. Rob Overvliet kopte een knappe voorzet van Domenico de Vree op de kruising van de paal en de lat en kort daarna schoot Berto de Vree naast.

In de rust werd een kleine aanpassing van het strijdplan besproken en Wippolder ging sterk van start. Na een voorzet van Noah Biemans kopte Overvliet met grotere precisie en kreeg gelijk: 1-1. Het sportpark Pauwmolen ontplofte, het publiek steunde de ploeg nog meer en het vertrouwen op een goed resultaat nam toe.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de 82e minuut maakte een bezoekende verdediger een handsbal na een schot in het strafschopgebied en scheidsrechter Krop legde de bal op de stip. Berto de Vree scoorde kort voor tijd om Wippolder op voorsprong te zetten, maar de ervaren doelman redde het schot vanaf elf meter.

Een korte klap voor de lokale bevolking, maar een serieuze Wippolder hield stand en stelde in de verlenging een vervolgplan op. Coach Mark Moen schakelde Ricard Kasius en Jordy Krassenburg in voor verlengingen en deze wissel resulteerde meteen in een doelpunt. Bij een derde poging (na twee blokken) schoot Kasius de bal bijna door het net en liet Blauw-Zwart opnieuw schreeuwen van vreugde: 2-1.

Maar er restte nog zo’n twintig minuten extra tijd. Alle hens aan dek, maar ook veel ruimte dankzij de aanvallende drive van Bennekom. De bezoekers oogden echter onzorgvuldig en ook enkele spelers leken vermoeid. Bij Wippolder gebeurde hetzelfde en met de extra wisselmogelijkheid werden na Tettero en Ryan van den Berg nu ook de laatste twee wissels (Mark Jongste en Bram van Zwieten) ingevoerd. De jongste liet meteen zien waartoe hij in staat is en stond op het punt de bal vanaf 35 meter over de doelman te gooien, maar het was Berto de Vree die zijn doel bereikte. Vijf minuten voor tijd schoot hij, die eerder net voor het einde van de vrije tijd de penalty had gemist, nu alleen met een prachtige pass van Jongste op de doelman met een prachtige pass van Wippolder om er 3-1 van te maken.

Bennekom probeerde alles, maar kon door de onverzettelijkheid van Wippolder niet scoren. Verschillende Bennekom-fans langs het veld brachten de veiligheid van de toeschouwers in gevaar (waardoor de wedstrijd tijdelijk moest worden gestaakt), maar hierna kon het feest in Delft beginnen.

Aanstaande zaterdag wordt de finale gespeeld in Zaltbommel tegen de andere finalist, Valkenswaard. De winnaar mag komend seizoen de Vierde Klasse heten.