Geweld tussen fans tijdens de halve finale in Pauwmolen – Pijnacker-Nootdorp Reclame | Telstar online

Huidig
1.530 keer gelezen

De promotie-halve finale naar de vierde divisie tussen Wippolder Delft en VV Bennekom op sportcentrum de Pauwmolen in Delfgauw leidde woensdagmiddag zowel tijdens als na de wedstrijd tot geweld onder de fans. Later moest de politie ingrijpen om de boel te kalmeren.

De wedstrijd begon goed, want fans van de bezoekende club zorgden als reactie op de opkomst voor vuurwerk en potten met rode rook. Na 90 minuten voetbal stond de stand 1-1 en was verlenging nodig. Wippolder kwam al snel op een 2-1 voorsprong, maar daarna ging het mis in de Bennekom-publiekshoek. Volgers vielen elkaar aan nadat iemand blijkbaar in de buurt had geplast.

Wippolder-aanvoerder Ricardo van Heyst verklaarde: “Op de terugweg werd hij aangesproken door de Bennekom-supporters. Ze werden zowel door ons team als door de Bennekom-spelers uit elkaar gehouden. De situatie liep zo uit de hand dat de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk stopte.”

Na een pauze van tien minuten werd de wedstrijd hervat. Daarna scoorde Wippolder opnieuw en eindigde de wedstrijd in 3-1. Terwijl iedereen gekleed in blauw en wit feest vierde, ging het opnieuw mis in de eetkamer. Wippolder-coach Moen zei: “Laten we zeggen dat ze een beetje teleurgesteld waren.” Toen we weggingen, gooiden ze iets in de kantine. Het zijn slechte verliezers. “Ik begrijp dat ze teleurgesteld zijn, maar dit is natuurlijk niet gepast.”

Na de komst van de politie heerste er weer stilte, speelde de muziek weer en ging het feest verder in Wippolder.

Door: sport- en voetbaljournalist Sander van Venetië