FC Zoetermeer wint laatste Delftse Beloften-competitie na de ‘pingels’

De finale van het Delftse Beloften kampioenschap van dit seizoen vond dinsdagmiddag plaats op complex De Groene Wijdte, waar Oliveo is gevestigd. FC Zoetermeer en Concordia stonden tegenover elkaar.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Na een kwartier probeerde Jonas van den Hemel van FC Zoetermeer van afstand te scoren nadat hij Concordia-doelman Gaius Janga te ver van zijn doel zag. De bal verdween echter over het Delftse doel. Twee minuten later probeerde Djamli el Messaouidi het voor de Zoetermeerse ploeg, maar ook zijn schot ging over het doel.

Halverwege de eerste helft een steekpass van FC Zoetermeer Jonas van den Hemel naar Djamli el Messaouidi, maar Yorick van Meerten van Concordia voorkwam dat Zoetermeer de bal onder controle kreeg. Acht minuten voor rust vrije trap in de hoek van het strafschopgebied voor FC Zoetermeer na een overtreding van Luca Mostert op Djamli el Messaouidi. Na een vrije trap van Emor El Messaouidi verdween de bal naast de barrière, maar ook naast het doel.

Pech voor Concordia in de slotfase van de eerste helft. De bal belandde op de paal na een schot van Rens Sandel. Een minuut later opnieuw een kans voor Concordia. Een hoge voorzet bereikte Tijs Sneek, die zijn schot na een cut en turn geblokt zag door Daan van Wageningen.

FC Zoetermeer begon sterk met een ingeoefende vrije trap, maar het schot van Jonas van den Hemel werd bij Concordia van de doellijn geneutraliseerd. Vijf minuten later opnieuw een vrije trap voor FC Zoetermeer, dit keer vlak voor het doel. Concordia-doelman Gaius Janga redde uit een hoekschop. Na een uur spelen kansen voor beide ploegen. Eerst ging de bal uit een vrije trap van Ted Liefering langs iedereen voor het Delftse doel en kort daarna verdween een schot van Daan van Andel uit de lucht en viel in de handen van FC Zoetermeer-doelman Nordin Ypey, die aan de overkant stond. .

Bij de volgende mogelijkheid tilde Djamil el Messaoudi de bal na een voorzet over Concordia-doelman Janga heen, maar opnieuw werd de bal van de doellijn gehaald door Tega Onotafe. Zeven minuten voor tijd kreeg Concordia-speler Yorick van Meerten “schoenproblemen” en moest de manager bij de doellijn een stukje tape om zijn schoenen laten wikkelen. Scheidsrechter Van Horssen was zo vriendelijk om te wachten tot het defect verholpen was.

In de slotfase waren er nog doelpogingen van Jay Goegler (FC Zoetermeer) en Tijs Sneek (Concordia), maar de stand bleef 0-0. En dat betekende dat strafschoppen de winnaar moesten opleveren. Concordia startte, maar Wouter Ederveen en Lasse Maas faalden achtereenvolgens. De strafschop van Daan van Andel was succesvol en die van Rens Sandel werd aanvankelijk gered door doelman Nordin Ypey, maar deze ging te vroeg van de doellijn en de strafschop moest worden hernomen. In tweede instantie scoorde Sandel wel. De ‘pings’ van FC Zoetermeer werden achtereenvolgens gescoord door Djamil el Messaoudi, Dylan Versluis, Jay Goegler en Daan van Wageningen. Zo is de overwinning op strafschoppen voor FC Zoetermeer (4-2) in de finale van het Delftse Beloften-toernooi.

Na de wedstrijd bedankte voorzitter Guus Heemskerk het scheidsrechterskwartet en overhandigde hij een net met ballen aan de verliezende finalist en de wisselbeker en bloemen aan de winnaar.