Sparta streeft naar onverwachte promotie naar de Premier League

Sparta Zwolle slaagde er zaterdag in Westbroek in om DOS op te nemen. Lange tijd leek het er niet op, maar Sparta wist een achterstand om te zetten in een overwinning. Hierdoor kwam Sparta alleen op voorsprong. Zaterdag kan Sparta weer promoveren naar de Ereklasse, de Nederlandse top.

Voor de voorjaarscompetitie had Sparta één doel: zijn positie in de grote competities behouden. Dat doel werd vorige week vrij onverwacht behaald, twee wedstrijden voor het einde van het kampioenschap.
Competitie. Door de nieuwe competitiestructuur, vier teams per groep, is het andere uiterste ineens ook mogelijk. Een kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de Ereklasse, het hoogste niveau van de competitie.
Nederland. Zaterdag werd de eerste horde genomen met een 12-15 overwinning op het DOS van Westbroek. Het duel kende vandaag het gebruikelijke verloop voor Sparta, een vroege achterstand,
Bijna hetzelfde tijdens de rust en steeds meer in de tweede helft. Aanstaande zaterdag speelt Sparta thuis de beslissende wedstrijd tegen Dindoa uit Ermelo, bij gelijkspel of overwinning.
De Spartanen zullen het kampioenschap pakken.