Delftse Dribbels: SEP is geëlimineerd

Concordia-Cabauw (4-1) Kwalificaties 3e/4e klasse

Op papier was Concordia uiteraard de favoriet in de thuiswedstrijd tegen de ploeg van Lopik, die vorig seizoen in een lagere divisie speelde. In de praktijk bleek de ploeg van Wesley Zandstra ook de beste voetbalploeg, waarbij Cabauw meer moest vertrouwen op de lange bal en snelle aanvallen. Er waren kansen voor de Delftenaren, maar voor rust konden ze de trekker niet overhalen. De reactie werkte na rust: Nick Krijnen en Rens Sandell waren de sluipschutters, laatstgenoemde vanaf elf meter (2-0). Cabauw vocht en scoorde, maar Dirk Nederhof en Tijs Sneek maakten een einde aan alle onzekerheid door de finale met 4-1 te scoren. Dit betekent dat de Delftenaren nog steeds op koers liggen om te winnen en volgende week in en tegen Maasdijk de volgende hindernis zullen moeten overwinnen om degradatie te voorkomen.

Slikkerveer-DHC (1-2) Hercompetitie 2e/3e klasse

Zonder de zieke aanvoerder Giovalli Serbony trok DHC naar Ridderkerk, waar ze ten koste van 3e divisie Slikkerveer moesten proberen door te gaan naar de volgende ronde in de play-off.

De Delftenaren toonden zich in de eerste helft beter en waren voortdurend in de aanval, maar konden slechts een pin op de lat van Sinan Ocal krijgen. Tot nu toe heeft Slikkerveer er weinig voor teruggekregen.

DHC bleef in het tweede bedrijf aandringen, maar gaf ook wat meer ruimte in, waardoor de Ridderkerkers ook af en toe gevaarlijk konden worden.

Het was echter DHC die uiteindelijk de score opende. Nadat Joey Klijn in de 70e minuut de paal raakte, was het Michael van der Ende die een paar minuten later de bal uit een corner scoorde: 0-1

DHC kon niet lang van het voordeel genieten, want na een controversiële handsbal in het DHC-zestienmetergebied en de daaropvolgende strafschop wist Slikkerveer weer dichtbij te komen, waardoor de wedstrijd op verlenging leek af te stevenen.

De Zwarte Groenen dachten daar echter anders over. DHC deed er alles aan om een ​​beslissing af te dwingen, die in blessuretijd werd beloond met de winnende treffer van Michael van der Ende (1-2).

Grote vreugde op het Delftse kamp, ​​waar ze nu weten dat Victoria’04, een leerling uit de derde klas uit Vlaardingen, het volgende obstakel is op weg naar de rechtshandhaving.

SEP-VV Linschoten (2-3) Kwalificaties 4e/5e categorie

Bij rust leek SEP weinig aan de hand te hebben in de wedstrijd tegen VV Linschoten, die vorig seizoen in de 4e klasse B speelde.

De Delftenaren kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar zij losten dit probleem snel op met doelpunten van Marco van Blitterswijk en Noah Maat en gingen zo met een 2-1 voorsprong en een goed gevoel de thee in.

Dat gevoel verdween snel toen Linschoten na rust meer vastberadenheid toonde en in korte tijd de gelijkmaker wist te scoren (2-2).

Nog erger was het voor de ploeg van Marcel de Letter, omdat het 2-3 gelijkspel niet te vermijden was, waardoor SEP uit de play-offs werd uitgeschakeld, degradeerde en daardoor het volgende seizoen in de 5e divisie belandde.