In beeld: Be Quick ’28, een maat te groot voor Berlikum

Be Quick ’28 heeft zaterdag de eerste play-off wedstrijd met groot succes afgesloten. De eerste zet van de Friese fans bleek niets meer dan een oranje rookgordijn. De ploeg uit het hoge noorden kon zich nauwelijks meten met de gastheer uit Zwolle.

De rood-zwarte leeuw laat in de eerste minuut van deze middag meteen zijn tanden zien. Er wordt een doelpunt gescoord, maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege een overtreding op de doelverdediger. Be Quick blijft oprukken richting het doel van de tegenstander en is meerdere keren gevaarlijk. Berlikum wist echter ook weer te scoren, maar Ruben Brouwer kon de kans in de 17e minuut niet verzilveren.

In Be Quick zal Niek Pot geblesseerd het veld moeten verlaten. Zijn plaats wordt ingenomen door Thymo Oorburg. Hij heeft geen invloed op de partij. Een paar minuten later maakt Thomas Stam er 1-0 van door naar binnen te draaien en de bal in de korte hoek te schieten. De wedstrijd duurt nog een tijdje totdat Berlikum voor een 1-1 verrassing zorgt. Be Quick ziet er verdedigend niet erg goed uit.

Richting de rust zet Be Quick meer druk. Bijzondere aandacht ging uit naar een kopbal van Jordy Doorgeest en twee voorzetten van Thomas Stam. Berlikum krijgt zijn zin en mag in de pauze nog hopen op een goed resultaat.

Na de pauze valt Be Quick meteen in de aanval. Zelfs twee keer. In de 47e minuut kopt Jordy Doorgeest een voorzet van Milan Scheffer binnen: 2-1. En in de 52e minuut maakte Nick Bisselink er 3-1 van na een assist van Hugo Winkeler. Dit betekent dat Be Quick ineens duidelijk aan de rechterkant van het scorebord staat.

De rest van de tweede helft vergat Be Quick echt om Berlikum op de plank te zetten. Berlikum denkt in de 83e minuut aan een overtreding, maar Be Quick neemt de aanval over en Nick Bisselnk verslaat de doelman en brengt de stand op 4-1. Daarmee is de wedstrijd echt voorbij.

Sommige bezoekers denken dan dat de scheidsrechter de wedstrijd kan opschorten, maar de scheidsrechter volgt de regels voordat er voor de laatste keer wordt gefloten. Be Quick speelt volgende week thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen. Die ploeg stond tegenover het geduchte Vitesse ’63.

De andere halve finale gaat tussen derdeklassers Joure en Rijperkerk. De Knickerbockers, die deze week wonnen van ASC, moesten het nu opnemen tegen Joure. Rijperkerk won na een reeks strafschoppen van tweedeklasser VVI.

Door: Gerco Grevers