De vrouwen van Berkel winnen ook in Zwolle en staan ​​nu in de finale play-off

Op zaterdag 1 juni was er weer een belangrijke finale voor Berkel en dit keer was de trip naar Zwolle, de rivaal was Be Quick’28 en de start was om 18.00 uur, maar daar lagen we niet van wakker. Wederom was er via Cor Labots een uitstekende coach met alle details verkregen, zodat de hele groep rond 14.30 uur vertrok voor deze reis. Zoals gezegd moet je deze ook winnen om nog kans te maken op nog een jaar in de topvlucht en iedereen had er vertrouwen in dat dat zou lukken.

Na een uitstekende en intensieve warming-up, voorafgegaan door een discussie, werd kort na 18.00 uur de aftrap gespeeld en wilde de thuisploeg direct aan de slag en probeerde Berkel in de beginfase te overweldigen. Na een kwartier kwam Berkel beter in de wedstrijd en nadat een schot van Demi Verlangen in de 12e minuut naast ging, viel het doelpunt even later dankzij een prima assist van Femke van der Burg richting Nadia Kaïn Het was een uitstekende bal voor laatstgenoemde, die wonderwel afrondde en Berkel in een 0-1 gaf een voordeel. Een prachtig doelpunt uiteraard waar de plaatselijke club zeker geen rekening mee had gehouden, omdat zij al jaren verlangde naar de topcategorie en dacht dat het vandaag heel ver kon gaan. Berkel leek op zijn gemak in de wedstrijd en vol vertrouwen toen de thuisploeg zich probeerde te hergroeperen en met schoten op doel het doelpunt wilde forceren. Aan de andere kant waren het Celia Chee en Esmee van der Burg die de doelman probeerden te verrassen, iets wat niet lukte, maar aangezien er aan de overkant niets spectaculairs gebeurde, stond er bij 45+. 2. Berkel kwam met een heerlijk gevoel de kleedkamer binnen en datzelfde kan niet gezegd worden van de plaatselijke club, waardoor iedereen benieuwd was hoe de tweede helft zou verlopen.

Anouk Angkotta probeerde het direct na rust met een schot op doel, maar het lukte niet maar het betekende wel dat Be Quick’28 geel kreeg voor de tweede helft van deze wedstrijd. Hierna begon een offensief van de plaatselijke club, die meerdere keren heel dicht bij het doel van Berkel was, maar nog niet wist te scoren. Berkel wilde de wedstrijd definitief beslissen en stelde nieuwe wijzigingen voor, zo herstelde Isabel van Ommen zich na een lange blessure en bleek meteen een plaag voor de verdediging van Be Quick’28, omdat ze weer goed in vorm was met haar Snelheid en schieten. krachtig De klok bleef tikken met kansen voor Berkel en zeker onder druk van de thuisclub, waardoor het in de slotminuten nog alle kanten op kon gaan. Het waren een absoluut zenuwslopende paar minuten, waarbij de klok al bijna negentig minuten naderde, iedereen keek of de scheidsrechter de wedstrijd had beëindigd en ook alert moest blijven om geen treffer meer toe te staan ​​en ja… we telden 90+7 toen Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist, want nadat Jennifer Beharie de perfecte richting aan de bal gaf. Nadia Kaïn ze maakt het gecontroleerd 0-2 en het spel is gespeeld.

Berkel wint ook in Zwolle en is één stap verwijderd van het verwezenlijken van zijn missie om volgend seizoen weer in de topcategorie te strijden. In Zwolle bleven ze lange tijd onrustig en de busreis terug was uiteraard meer dan prettig.

#Meer informatie over hoe en over de beslissende finale volgt binnenkort, dus volg ons op alle sociale netwerken.

#Op maandagochtend 3 juni informeert de KNVB Johan van Aalst over het vervolg en dit wordt uiteraard direct met iedereen gedeeld.

Redactie, foto’s en video: Johan van Aalst