Voetbalrecensie van afgelopen weekend: al het nieuws uit Delft

Algemeen

DELFT – Afgelopen weekend stond de laatste speelronde van de officiële competitie op het programma en voor sommige clubs stond er nog veel op het spel. Voor Vitesse Delft, DHC en Den Hoorn was het alles of niets.

In de laatste twee wedstrijden won Vitesse Delft overtuigend met 3-0 van Hillegersberg en Westlandia, waardoor de hoop om de wet weer helemaal vast te leggen in Delft terugkwam. Op de laatste dag van dit seizoen arriveerde Neptunus-Schiebroek op sportpark Tanthof Zuid, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. Voor deze wedstrijd had Vitesse twee punten meer dan de bezoekers uit Rotterdam, waardoor een gelijkspel voldoende was om directe degradatie te voorkomen. In de eerste helft ging het duel gelijk op, maar het waren de bezoekers die na een half uur op voorsprong kwamen dankzij Tobi Fasanya. Hiermee werd de wedstrijd pas echt geopend, want een paar minuten later was het Levie Schut die er 1-1 van maakte en kort daarna kwam Vitesse zelfs op voorsprong door een fraai doelpunt van Rick Burgering. Dit leek ook de rustuitslag te zijn, maar Tobi Fasanya dacht daar anders over. Bij rust was de stand 2-2 met zijn tweede doelpunt van de middag. In de tweede helft werd het spel steeds spannender en voerden beide teams wissels door. Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers na een goed uitgevoerde tegenaanval weer op voorsprong, waardoor Vitesse op zoek moest naar de gelijkmaker. Ondanks enkele goede kansen en een rode kaart voor Neptunus kwam Vitesse niet tot scoren, waardoor degradatie een feit was. Volgend seizoen speelt Vitesse Delft in de derde divisie.

DHC
In de laatste ronde stond voor DHC een thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat CION op het programma. De bezoekers uit Vlaardingen konden kampioen worden als ze wonnen, maar DHC moest zichzelf verslaan om directe degradatie te voorkomen. Helaas verloor de Delftse club de laatste twee wedstrijden tegen Verburch en VFC, dus deze wedstrijd moest echt gewonnen worden. De ploeg onder leiding van coaches Wim Baggerman en Burak Uyar begon goed aan de wedstrijd en na enkele minuten stond het 1-0. Joey Klijn zorgde dankzij een assist van Dominique Ahanhanzo voor blije gezichten op sportpark de Brasserskade. Nog blijer waren die mensen toen DHC een kwartier voor rust zelfs op 2-0 kwam dankzij Kubilay van Oosten, een prima eerste helft voor de stadionclub! Na rust bleef DHC doelpunten maken, want een paar minuten later maakte Sinan Ocal er 3-0 van. De bezoekers uit Vlaardingen beseften dat het kampioenschap nog heel ver weg was, maar enkele minuten na de 3-0 reageerde CION via Randy Bakdraad en maakte er 3-1 van. Echt spannend werd het pas toen de bezoekers vijf minuten voor tijd op 3-2 kwamen, want zou de DHC dat nog prijsgeven? Nee, zo ver lieten ze het bij DHC niet komen. Drie minuten voor tijd maakte Gio Agostien er 4-2 van en daarmee de drie punten voor DHC. Dankzij deze overwinning degradeert de club uit Delft niet direct en heeft ze nog een kans om de play-offs te overleven. De play-offs beginnen komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen Slikkerveer. De wedstrijd in Ridderkerk begint om 14.30 uur.

Hoorn
In Den Hoorn stond een lastige thuiswedstrijd tegen Valken’68 op het programma. Voor de wedstrijd was er echter veel vertrouwen, want de laatste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen! Dankzij deze goede resultaten zou Den Hoorn zeker veilig zijn bij een overwinning op Valken’68. Helaas voor de thuisploeg kwamen de bezoekers al in de vijftiende minuut op voorsprong, waarna de stand voor rust op 0-2 stond. De tweede helft was nog maar net begonnen toen Nuno Laguna Burgos van het veld werd gestuurd en Den Hoorn met 10 man verder moest. In de tweede helft boekte Valken een 0-4 overwinning, waardoor Den Hoorn door moet naar de play-offs.