Profsporter Bart Bastiaansen wint dubbel Nederlands kampioenschap

Algemeen

BERGEN OP ZOOM – Na de succesvolle competitie van enkele weken geleden namen de Meesteratleten (35 jaar en ouder, verdeeld over 5-jarigenklassen) individueel deel aan de Nederlandse Kampioenschappen in Hilversum. Een driedaags evenement waaraan ruim 600 atleten deelnamen. De onbetwiste ster van het team was de M35 Bart Bastiaansen uit Hoogerheide, die zowel de 800 meter als de 1.500 meter met overwicht en in uitstekende tijden won.

In totaal werden er 3 gouden medailles, 4 zilveren en 3 bronzen medailles gewonnen. Een recordscore voor SPADO. Naast de gouden medailles van Bart Bastiaansen was er ook goud voor de M 55 Frank Bossers. Hij won de titel in het hinkstapspringen, zijn specialiteit, maar werd ook tweede op het verspringen en de 100 meter horden.

Zilver was er ook voor M60 Corné Haast bij het speerwerpen, toen hij na een spannend gevecht 0,04 seconden achterstand had. Op de 800 meter kwam hij zilver tekort, dat wil zeggen brons. De vierde zilveren medaille ging naar M65 Jan Baarends, die 25 ronden moest afleggen, oftewel de 10.000 meter. Op de 800 m debuteerde de M45 Eelco Geers sterk in het Nationaal Kampioenschap met een derde plaats. M70 Leonhard van Egeraat racete ondanks een pijnlijke achillespees naar brons op de 5.000 meter.