Ondanks een knappe overwinning (8-1) werd Sv Ouderkerk alsnog veroordeeld tot de nacompetitie.

27 mei 2024 om 10:00 uur

Voetbal

KERK VAN OUDERS Op de laatste speeldag van de reguliere competitie kwam SV Hoofddorp zaterdag de 1e op bezoek. Het was een bliksemstart voor SV Ouderkerk, al was de wedstrijd eenzijdig. Het al gedegradeerde Hoofddorp kreeg nauwelijks een kans en binnen drie minuten stonden ze al met 2-0 achter (!).

Het was Charlie den Hertog die Daan van Unen in de 2e minuut in scoringspositie op links zette en die kans benutte hij perfect (1-0). Het was vervolgens Den Hartog zelf die nog geen minuut later de 2-0 scoorde.

Sommige mensen langs de lijn vroegen zich af hoe dit zou eindigen. Vervolgens zagen ze Van Unen in de eerste helft een nette hattrick scoren en tevens een assist verzorgen, waardoor Senna Hamel (dit keer als spits) zijn doelpunt kon maken.

Het zesde doelpunt was een eigen inzet van Hoofddorp-speler Mees de Haan. Ruststand dus 6-0.

Na de pauze hetzelfde speelpatroon en nog steeds duidelijke dominantie van het veld voor de ploeg van coach Hans Verhoogt. Het was opnieuw Daan van Unen, die in de 62e minuut zijn vierde doelpunt van de middag scoorde.

Kort daarvoor had Hoofddorp gescoord uit een strafschop van Nicky Witschge. Met alles 7-1 op het scorebord.

De beste aanval van Ouderkerk moest dus nog komen. In de 67e minuut: het was aanvoerder Thijs de Dood die met een fraaie pass van rechts vlakbij de middenlijn overal Hij gaf de bal aan Mats Swart aan de linkerkant. Vervolgens droeg hij de bal vakkundig in één beweging voor het doel en daar was invaller Steven Ang (jeugdteam J019), die verantwoordelijk was voor de afronding (8-1). Dat was ook het eindresultaat.

SAMENVATTING

Wat Hoofddorp had laten zien was pover. SvO was vanmiddag meester en meester, ze zaten goed in de combinaties, het spel leek fris en ze gingen door, ook al was de wedstrijd al lang gespeeld.

Hans Verhoogt vond dat zijn ploeg vorige week in de voorbereiding en nu ook tijdens de wedstrijd vol goede moed al het mogelijke heeft gedaan. (Met alle respect voor de tegenstander) “We hebben ook laten zien dat we doelpunten kunnen maken. Qua doelsaldo waren we goed en ook achterin deden we het goed, in onderlinge wedstrijden, maar het eindresultaat (zonder nacompetitie) hadden we niet meer in eigen hand. Omdat Purmerend op één lijn ligt met Marken, hebben we nog de nacompetitie en daar gaan we ons volgende week volledig op concentreren.”

NA DE WEDSTRIJD

Aanstaande zaterdag 1 juni staat Ouderkerk thuis tegenover Vlug in Vschik. Bij winst is er op 8 juni opnieuw een thuiswedstrijd en bij winst wordt de finale op neutraal terrein gespeeld op 15 juni.

Coach Hans Verhoogt heeft het volste vertrouwen in een goed resultaat en verwacht dan ook een langer verblijf in de 3e divisie. Ook vraagt ​​hij iedereen die Ouderkerk een warm hart toedraagt ​​om zijn team te komen steunen. Volgens Hans zou dergelijke extra steun zeer welkom zijn.