De Jong verrast de Britse Draper en gaat naar de tweede ronde van Roland Garros

Jesper de Jong bereikte bij zijn debuut op Roland Garros de tweede ronde. De tennisser uit Hoofddorp versloeg in de eerste ronde de Brit Jack Draper in een lange wedstrijd van vijf sets, onderbroken door regen: 7-5 6-4 6-7 (3) 3-6 6-3. De Jong, 23, bereikte via kwalificatie het hoofdtoernooi en staat nu 176e op de wereldranglijst. Draper staat op de 39e plaats in de wereld.

De Jong bereikte in januari op de Australian Open voor het eerst het hoofdtoernooi van een Grand Slam-toernooi. In Melbourne werd hij in de tweede ronde uitgeschakeld door de Italiaan Jannik Sinner, de latere winnaar. In de tweede ronde wacht ons opnieuw een zware uitdaging, waarin de Spanjaard Carlos Alcaraz, de nummer 3 van de wereld, de tegenstander is.

Zowel De Jong als Draper verloren aan het begin van de eerste set een servicegame, maar daarna was de stand gelijk 5-5. De Jong kwam tot 6-5 en kreeg twee setpunten bij de opslag van de Brit op 15-40. Gebruikte de eerste: 7-5.

In de tweede set leverde een break in de vijfde game Draper het voordeel op (3-2). In de achtste game was de stand opnieuw 4-4 vanwege serviceverlies van de Britten. Bij 5-4 zette De Jong ook zijn eerste breakpunt om, wat hem meteen de overwinning in de set opleverde. Draper leek ontmoedigd en liet de service opnieuw vallen in de tweede game van de derde set. Maar de Brit, een jaar jonger dan zijn tegenstander, vocht zich terug in de wedstrijd en er volgde een 6-6 tiebreak. Het ging vreselijk mis voor De Jong, die na een minipauze geen punten scoorde (3-3).

In de vierde set kwam Draper al snel op een 4-1 voorsprong, waarna de wedstrijd vanwege regen moest worden onderbroken. Terug op het veld gaven de Britten dat voordeel niet uit handen, waarna een vijfde set moest beslissen. Na een pauze was de stand voor beiden 2-2 en verloren de Britten opnieuw een service in de achtste game. Bij 5-3 profiteerde De Jong van zijn eerste matchpoint.