Neptunus-Schiebroek brengt Vitesse Delft naar de derde divisie (video) |

Wat een spannende wedstrijd was dit. Heen en weer schoten, bal van de lijn, bal op de lat, andere grote kansen, een rode kaart en drie verschillende keepers onder de lat van Schiebroek. Al snel werd duidelijk dat CION ondanks de kleine kansen op het kampioenschap zijn sportieve taak in het DHC aan de noordkant van Delft verwaarloosde.

Vitesse Delft kon daarom niet verliezen en de ploeg van Ton Rekelhof moest winnen. Dit laatste gebeurde. De winnaar van de wedstrijd was Jeilli Moreno. Hij scoorde het belangrijke doelpunt dankzij een onderschepping van Freek van ‘t Land, een kopbal van Mahdere Tesfey en een perfecte voorzet van Karam Bensedjed. Teamwerk op zijn best! De inzet in de tweede helft was fantastisch. Deze overwinning werd behaald dankzij veerkracht en mentaliteit. Deze keer is het geluk geforceerd. Veel lof voor de spelers. Het geloof en zelfvertrouwen zijn teruggekeerd. De Drietanders zijn klaar om mee te doen aan de play-offs om de tweede divisie te behouden.

Aan het begin van de wedstrijd kregen de Delftenaren twee mooie kansen op rij. Uit een hoekschop zag Duncan Sjerp zijn harde schot geblokt door Jelle Visser. In de rebound schoot Jeremy Agyemang te wild. De wedstrijd verliep bijna een half uur zeer rustig. Niemand had kunnen verwachten dat het laatste kwartier voor rust spectaculair zou zijn. Uit het niets gaf Pim Doesburg een voorzet vanaf links, waarmee Tobi Fasanya effectief naar binnen kopte.

Voor de tweede keer dit seizoen kwamen de Neptuniërs op voorsprong in een uitwedstrijd. De eerste keer was het 0-1 tegen VFC. Dat was destijds ook het resultaat. De 0-1-stand moet gevierd worden, maar de bezoekende ploeg keerde direct terug in de aanval. In zes minuten tijd veranderden de Tanthoffers de 0-1 in 2-1. Eerst werd Tom Houtschild verslagen door Levie Schut, die met Duncan Sjerp een snelle muur wist te realiseren. Levie Schut sprintte langs Roland van Deelen en schoot netjes op aangeven van Duncan Sjerp. Ook de 2-1 ging naar links. Rick Burgering wist een hoge bal van achteren perfect onder controle te houden en passeerde daarna rustig naar Jelle Visser. Vitesse Delft was op stoom.

Kort na de 2-1 kreeg Rick Burgering opnieuw de kans gevaarlijk te zijn. Hij passeerde aanvaller Mark de Graaf, die naast schoot. Vlak voor rust volgde een tegenaanval van Schiebroek. Roland van Deelen onderschepte een bal en gaf deze door aan Karam Bensedjed, die serveerde naar Tobi Fasanya. Tobi schoot de bal perfect in de rechterhoek. De 2-2 stand bij rust gaf hoop op een broodnodige overwinning. DHC stond al op een 2-0 voorsprong tegen CION en stelde daarmee de play-off veilig.

Vijf minuten na rust dreigde er enig gevaar voor het doel van Delft. Eerst schoot Claudio Santos Silva van afstand, die Sven Bekking omzet in een hoekschop. Vervolgens werd het schot van Tom Houtschild geblokt. In de vijftiende minuut kopte Karam Bensedjed de bal na een voorzet van Pieter Hofman naar de voeten van Jeilli Moreno. Sven Bekking had echter een geweldige reflectie op het schot van Jeilli. Een kwartier voor tijd werd Gigi Vermeer van achteren aangespeeld. Jelle Visser wilde de bal onderscheppen, maar schatte de situatie verkeerd in. Gigi Vermeer probeerde de bal vanuit een lastige hoek in een leeg doel te schieten. Pijnlijk langzaam werd de bal van richting veranderd. Even later speelde Levie Schut de bal te ver voor zich uit, waardoor Jelle Visser hem gemakkelijk kon incasseren. Levie deed echter zijn best om de bal te raken waar hij niet meer bij kon. In plaats daarvan botste hij tegen Jelle Visser.

Het leverde hem een ​​gele kaart op. Jelle Visser kon de wedstrijd niet hervatten vanwege hoogtevrees. Hij moest vervangen worden door Marco Smits. Het winnende doelpunt viel kort daarna. Freek van ‘t Land onderschepte een bal. Mahdere Tesfey verlengde de pass van Freek met zijn hoofd naar Karam Bensedjed, die de assist verzorgde voor doelpuntenmaker Jeilli Moreno. Aanval is de beste verdediging. Met dat in het achterhoofd gingen marine-wit zelfs op jacht naar 2-4. Eerst zag Karam Bensedjed zijn kopbal van de lijn verdwijnen na een hoekschop van Jeilli Moreno. Bij de volgende aanval schoot Mahdere Tesfey te wild. Toen begon Vitesse Delft de ballen hoog te pompen. In de verlenging liep Sjoerd van der Kolk van achteren tegen een bal aan. Marco Smits kwam te laat om de bal te trappen en kwam in botsing met Sjoerd.

Scheidsrechter Mats Blaak oordeelde dat de speler was doorgebroken en gaf hem een ​​rode kaart. Veldspeler Julian Heemskerk mocht als doelman optreden. De winnaar van de wedstrijd Jeilli Moreno moest voor hem gaan. Een vrije trap van Duncan Sjerp ging naast. Neptunus-Schiebroek ging in de overlevingsmodus. In de slotfase deden zich gevaarlijke momenten voor. Een andere bal belandde op de lat en Karam Bensedjed veroorzaakte in de laatste minuut bijna een strafschop. Dit keer was de inschatting van dat moment gunstig voor ons en was het geluk voor één keer aan de kant van Schiebroek. Bij de uitslag 2-3 degradeert Vitesse Delft direct en kunnen de Drietanders zich opmaken voor de play-off wedstrijd bij VV Rhoon.