Sir Winston Fun & Games Cup: Westlandia JO18 verslaat eenvoudig DHC JO18

In de meeste jeugdtoernooien van Haaglanden Voetbal voor de Sir Winston Fun & Games Cup zijn al meerdere finalisten bekend. De overige teams die op de finaledag in ‘s-Gravenzande tegen elkaar strijden, worden de komende twee weken bekend gemaakt. Bij de JO19-teams plaatsen VELO en Quick zich voor de eindstrijd. Westlandia JO18 bereikte ook de finale.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Sander de Nederlander

JO19 Beker

Het mag geen verrassing zijn dat Quick JO19 de finale speelt. De Haantjes, die als eerste eindigde in de 1e divisie, versloeg Scheveningen met 4-2. De tegenstander wordt VELO JO19, duidelijk de beste ploeg van Pijnacker. DSVP JO19 werd met 1-4 verslagen.

JO18 Beker

Westlandia JO18 bereikte als eerste de finale na een knappe overwinning op DHC JO18. De Naaldwijkers zetten in de eerste twintig minuten veel druk, maar konden niet scoren. Ook op de tegenaanval konden de Delftenaren niet gevaarlijk worden.

Bijna een halfuur later opende Jur Datthijn de score en acht minuten later maakte Justin Langeslag er 0-2 van. In de blessuretijd trapte Milan Duijvesteijn de bal achter de Delftse verdedigers en kon Datthijn zijn tweede doelpunt maken: 0-3.

Na de doelwissel werd hij snel weer raak geschoten. Delano Koolmus wist DHC-doelman Akkas te omzeilen en te scoren, waardoor de stand op 0-4 kwam. Westlandia bleef het net vinden. Jur Datthijn, Max Lokker en Tijmen de Hong verhoogden de score met nog twintig minuten te gaan naar 0-7.

In het laatste kwartier wist Westlandia nog twee keer het net te vinden. Aanvoerder Diego Vijverberg was verantwoordelijk voor de 0-8-stand en de eindstand ging naar Tijmen de Jong, die vanaf de rand van het strafschopgebied een bal van Guus van der Meer succesvol afrondde: 0-9. De ploeg van coach Kevin van Dijk weet nog steeds niet wie de tegenstander wordt. HBS en Quick ontmoeten elkaar in de andere halve finale.

JO17 Beker

Beide halve finales moeten nog gespeeld worden. Westlandia JO17 neemt het in Craeyenhout op tegen FC Skillz en HBS ontvangt SV Nootdorp.

JO16 Beker

Ook de finalisten voor het JO16-toernooi zijn nog niet bekend. DHC JO16 kan proberen SVH aan de zegewagen te binden. Quick moet nog afwachten wie de tegenstander zal zijn. HBS en GSC ESDO strijden nog om een ​​plek in de halve finales.