Voetbalrecensie van afgelopen weekend: al het nieuws uit Delft

Algemeen

DELFT – Afgelopen weekend was het uiteraard weer voetbal in onze regio en stonden er zeker enkele spannende wedstrijden op het programma. Zo stond Concordia tegenover HMSH, speelde Wippolder thuis tegen Forum Sport en stond Ariston’80 tegenover Blauw-Zwart.

Concordia had tegen HMSH Den Haag een belangrijke thuiswedstrijd op het programma staan. Voor aanvang van de wedstrijd hadden de bezoekers slechts twee punten meer dan de thuisploeg, wat meteen het belang van deze wedstrijd duidelijk maakte. De ploeg van coach Wesley Zandstra verloor maar liefst drie keer op rij en wilde graag weer de drie punten pakken. Concordia begon sterk aan de wedstrijd en kwam dankzij Dennis Gelpke op een 1-0 voorsprong. Ondanks het tekort was HMSH niet onder de indruk; sterker nog, de wedstrijd veranderde in korte tijd compleet! Dankzij twee snelle doelpunten op rij gingen de bezoekers met een 1-2 voorsprong de rust in. Na de pauze ging Concordia op zoek naar een doelpunt, want verliezen kon niet! De thuisploeg werd beloond voor hun werk en maakte er 2-2 van dankzij een doelpunt van Dirk Nederhof. Dit was nog mooier omdat Rens Sandell ervoor zorgde dat zijn doelpunt drie punten kon opleveren! In de laatste wedstrijd van het seizoen staat Concordia aanstaande zaterdag tegenover PGS/VOGEL.

Wippolder
Wippolder kent wederom een ​​uitstekend seizoen en kan zich dankzij een vintage titel bijna opmaken voor de play-offs. Afgelopen zaterdag was Forum Sport op bezoek in Delft, nieuwe kampioen van deze 1e C-divisie. Toen de bezoekers het veld betraden vormde het lokale team een ​​prachtige erewacht, waarna de wedstrijd kon beginnen. Tien minuten later kreeg Wippolder een strafschop toegekend, die aanvoerder Daley Uythof trefzeker nam. Deze achterstand maakte ook Forum Sport wakker en de bezoekers begonnen gevaarlijk te worden. Al voor rust scoorde Forum Sport drie doelpunten, waardoor Wippolder met een 1-3 achterstand aan de tweede helft begon. Ondanks deze achterstand gaf Wippolder niet op en keerde zelfs terug in de wedstrijd. Dankzij doelpunten van Daley Uythof en Rob Overvliet kwam de ploeg van Mark Moen op gelijke hoogte, maar Richard Kasius maakte er zelfs 4-3 van! Dit bleek te veel, want Sven Koppenol zorgde uiteindelijk voor een eindstand van 4-4. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg van Mark Moen tegen TAC’90 in Den Haag.

Ariston’80
Het waren moeilijke weken voor de studenten van Ariston’80. De ploeg van coach Martin de Graaf won zaterdag 13 april met 3-2 van Schipluiden, maar verloor daarna van PGS/VOGEL, Graaf Willem VAC en Laakkwartier. Afgelopen zaterdag moesten ze op eigen veld winnen van Blauw-Zwart om hun positie in deze 3e klasse B te behouden. In de eerste helft kwam Ariston’80 op een 1-0 voorsprong dankzij Jorge Bonekamp,​​​​​die kwam ook tot rust. Na rust keerde Blauw-Zwart dankzij de gelijkmaker van Bastiaan Hendriksen terug in de wedstrijd. Gelukkig raakten de Delftse studenten niet in de war en keerden ze terug naar het spel. Dankzij doelpunten van Karel Wittekoek, Eloy van Kessel, Bart van der Krol en opnieuw Jorge Bonekamp won Ariston’80 maar liefst met 5-1! Door deze overwinning staat de ploeg nu tiende en heeft nog een goede kans om direct te winnen. Aanstaande zaterdag sluiten de studenten het seizoen af ​​met een uitwedstrijd tegen stadsrivaal Full Speed.