Delftse Dribbels: Het spook van degradatie dreigt nog steeds

Concordia-HMSH (3-2) 3e klasse B

In Delft stonden twee degradatiekandidaten aan de aftrap: Concordia en HMSH. Concordia miste in een goede openingsfase veel kansen, maar kon pas echt profiteren toen de Haagse verdediging een ernstige fout maakte. Dennis Gelpke maakte er 1-0 van. Binnen vier minuten wist HMSH echter de wedstrijd om te draaien en kwam op een 1-2 voorsprong. De Delftenaren gaven niet op, ze drukten harder en kwamen dankzij een doelpunt van Dirk Nederhof verdiend dichterbij: 2-2. Uiteindelijk won ook de ploeg van Wesley Zandstra, toen Rens Sandell de eindstand op 3-2 maakte. Beide ploegen moeten zich op de laatste dag kwalificeren voor de play-offs om directe degradatie te voorkomen.

VFC-DHC (2-1) 2e klasse D

Wetende dat er punten moesten worden gescoord begon DHC met energie aan de wedstrijd en deed zeker niet onder voor VFC. De Delftenaren kwamen na elf minuten op voorsprong door een doelpunt van Jelle Pearson, maar moesten vlak voor rust alsnog de gelijke stand incasseren, nadat doelman Oussama Zayzaoui uit een hoekschop de bal niet onder controle kreeg en de ploeg uit Vlaardingen later nog doe het via de rebound om te scoren: 1-1.

In het restant van de wedstrijd wisten beide ploegen kansen te creëren en de lat te raken, maar uiteindelijk was het VFC dat met een vrije kopbal op voorsprong kwam (2-1).

DHC deed er alles aan om een ​​gelijkspel af te dwingen en kreeg daartoe de beste kans toen Quinten van Zweden vanaf de stip kon scoren nadat een strafschop was toegekend. De Vlaardingse doelman bleek echter een te groot obstakel, waardoor de Groen Zwarts genoegen moesten nemen met een bittere nederlaag. De wedstrijd werd ontsierd (en zelfs enige tijd stilgelegd) door het wangedrag van enkele VFC-supporters jegens de Delftenaren. De conclusie is dat DHC alleen kan overleven via de play-offs, die komend weekend op de Brasserskade moeten worden bereikt in de laatste wedstrijd tegen titelkandidaat CION…

Ariston’80-Blauw Zwart (5-1) 3e klasse B

Prinsenstadstudenten presteerden goed in de strijd om de rechtshandhaving in de derde klasse. Dankzij een doelpunt van Jorge Bonekamp eindigde de wedstrijd met 1-0, maar na de thee maakten de Wassenaarse ploeg de stand gelijk met een doelpunt van Bastiaan Hendriksen: 1-1. De ploeg van coach Martin van der Graaf sloeg met vier doelpunten hard toe en boekte een 5-1 overwinning. Karel Wittekoek, Jorge Bonekamp, ​​Eloy van Kessel en Bart van der Krol droegen ieder een bijdrage vanuit Delft bij. Met deze overwinning klimt Ariston’80 naar de tiende plaats, maar staat nog steeds niet op een veilige plek.

SEP-RVC Celeritas (7-2) 4e klasse D

Op Sportpark Tanthof Zuid behaalde SEP in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie een klinkende overwinning op RVC Celeritas uit Den Haag. Na iets meer dan een half uur scoorde SEP drie doelpunten in vijf minuten. Stan van der Boon opende de score, waarna Noah Keus tweemaal scoorde en er bij rust 3-0 van maakte.

Toen RVC Celeritas kort na rust na een rode kaart werd teruggebracht tot tien man, kwam de ploeg van coach Marcel de Letter eenvoudig naar een 7-2 overwinning. Noah Maat, Jeroen Hoornweg, Noah Keus en Michael Stalman waren verantwoordelijk voor het tot stand brengen van het Delftse doelpunt. Door de overwinning steeg SEP naar de achtste plaats in het klassement, maar moet het net als rivaal RVC Celeritas in de play-offs spelen om te strijden voor duurzaamheid in de 4e divisie.