Eerste klasse C: RKDEO speelt veilig, play-offs nog mogelijk

Door de overwinning op Voorschoten’97 kon RKDEO veilig spelen in de spannende eerste divisie en heeft het nog kans op het bereiken van de play-offs. De rivaal Voorschoten’97 is er nog niet zeker van en zal volgende week moeten spelen tegen SV Nootdorp.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Voor de wedstrijd werd Irian Boeschoten gehuldigd voor honderd wedstrijden in de eerste van RKDEO. In het eerste halfuur waren er kansen voor de Nootdorpers, maar de bal wilde er niet in. In de derde minuut was het schot van Olaf Kramer een makkelijk doelwit voor doelman Stephan van der Niet. Een schot van Voorschoten’97-speler Thom Wijnalda ging over het doel en kort daarna gingen ballen van Boeschoten en Robin Schaareman voor het doel voorbij.

Na een halfuur spelen zag Sven van Noppen een kans gemist doordat hij struikelde en Schaareman de bal over het doel zag gaan. Tien minuten voor rust viel dan eindelijk het doelpunt. Na een pass van Irian Boeschoten op Jazz Vermeer werd zijn voorzet door Schaareman weggewerkt: 1-0. Aan het einde van de eerste helft kreeg Voorschoten’97 enkele scoringskansen, maar doelman Huub Koning hield stand.

Na de herstart zag Thom Wijnalda zijn schot via het Nootdorp-doel ketsen. Een kwartier later scoorde RKDEO. Een hoekschop van Boeschoten werd met een strafschop van Tomás Prieto afgemaakt: 2-0. Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Voorschoten’97 nog enkele kansen, maar wederom kon doelman Koning niet kloppen, waardoor de wedstrijd op 2-0 eindigde.