VSCO’61 bedekt zijn neus in Zwolle

13 mei 2024 om 11:15

Voetbal verzonden

Met een vrijwel compleet team (alleen Niels Elzerman ontbrak) stond VSCO’61 tegenover de Zwolsche Boys. De Canarische Eilanden kregen de steun van veel supporters, waaronder een coach en enthousiaste jongeren. Helaas mocht het niet baten, want VSCO’61 verloor deze wedstrijd uiteindelijk met een teleurstellende 3-0. Een overwinning voor de Boys, nauwelijks discutabel. Deze overwinning voor de Zwolsche Boys betekende een centenwissel met VSCO’61. De Kanaries zijn teruggekeerd naar die positie, wat een directe degradatie betekent.

VSCO’61 begon goed aan de wedstrijd, vooral in het eerste halfuur, toen Zwolsche Boys zich noodgedwongen terugtrokken op de eigen helft. Dit vertaalde zich in het eerste kwartier niet in meer dan enkele hoekschoppen achter elkaar. In de 16e minuut schoot Jan van ‘t Oever krachtig van buiten het strafschopgebied. Helaas verdween de bal simpelweg over het groenwitte doel in plaats van erin te gaan. Enkele minuten later testte Arjan van ‘t Ende de vuisten van goede doelman Bram Jager.

Daarna brak een periode van slordig voetbal aan de kant van VSCO’61 aan. Het initiatief werd te gemakkelijk opgegeven. In de 31e minuut kreeg de thuisclub een kans. De bal verdween echter over het doel. Doordat ook de Zwolsche Boys onnauwkeurig waren in hun voorbereiding kreeg de wedstrijd een chaotisch karakter. De Zwolse ploeg ging echter met een voorsprong de rust in. Lennart Prins wist zonder hindernissen met zijn hoofd te scoren na een voorzet van Ian van der Kolk. Een grote tegenslag vlak voor rust.

Aan het begin van de tweede helft nam VSCO’61 opnieuw het heft in handen. Kansen voor Hans van Renselaar en Remon van der Graaf en opnieuw voor Hans van Renselaar leverden helaas geen doelpunt op. Opnieuw ontbrak de kalmte en precisie om effectief te zijn. Na een kwartier vertraagde de aanval en kreeg Zwolsche Boys de mogelijkheid om weer in de wedstrijd te komen.

Na ruim een ​​uur spelen leek de thuisploeg een strafschop te krijgen, maar op aangeven van de assistent werd de bal net buiten het zestienmetergebied geplaatst. De vrije trap mislukte, maar een paar minuten later kregen de Zwolsche Boys terecht een strafschop. Django van der Landen kon een sprekende speler alleen tegenhouden met een overtreding. De strafschop werd onhoudbaar gered door Ian van der Kolk. In de 80e minuut was VSCO’61 definitief gesloten en was de wedstrijd afgelopen. Jayson van der Meulen maakte een einde aan alle hoop van VSCO’61 met een goed binnenspel, gevolgd door een goed schot. De eindstand was dus een verdiende 3-0 voor de thuisclub.

Na het goede resultaat tegen Oene een week eerder maakte dit resultaat een einde aan alles wat Oosterwolde was. Maar er is geen tijd om lang op te geven. Leer van de fouten en kijk uit naar de laatste twee belangrijke wedstrijden. De eerste wordt gespeeld op zaterdag 18 mei 2024 op sportpark De Heughte. Start om 14.30 uur.