Voetbalrecensie van afgelopen weekend: al het nieuws uit Delft

Algemeen

DELFT – Afgelopen weekend werd er in de regio heerlijk gevoetbald. Er stonden wederom twee finales op het programma voor DHC en Vitesse Delft, maar SEP speelde ook een zeer belangrijke uitwedstrijd.

DHC behaalde vorige week een belangrijke overwinning op directe concurrent Neptunus-Schiebroek en wilde die overwinning voortzetten in de thuiswedstrijd tegen Verburch. De spanning is hoog en met een lastig programma voor de boeg wist de ploeg van Wim Baggerman en Burak Uyar dat ze punten moesten scoren. Dat de bezoekers al binnen vijf minuten op voorsprong kwamen via Vince van der Knaap hielp niet mee. De thuisploeg was niet onder de indruk, want enkele minuten later scoorde Quinten van Zweden de 1-1. Na ongeveer een halfuur spelen kwam Verburch weer op voorsprong, wederom dankzij topscorer Vince van der Knaap. Dit keer had DHC geen snelle reactie, waardoor beide ploegen met de stand 1-2 naar de kleedkamer gingen. Na rust begon DHC sterk, wat leidde tot een strafschop na een overtreding op Quinten van Zweden. Aanvoerder Giovalli Serbony bleef kalm en scoorde de verdiende gelijkmaker. Uiteraard ging de thuisploeg op zoek naar het voordeel, maar desondanks waren het de bezoekers die dankzij Levi van der Kaay voor de derde keer op voorsprong kwamen. Ondanks vele kansen kon DHC niet scoren en eindigde de wedstrijd in 2-3. Een pijnlijke nederlaag voor DHC, dat momenteel de elfde plaats bezet. Volgende week reist de ploeg af naar Vlaardingen voor de wedstrijd tegen VFC.

Vitesse-Delft
Vitesse Delft behaalde vorige week een zeer belangrijke overwinning op Hillegersberg, waardoor er weer enige hoop op vervulling kwam. Afgelopen zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma, dit keer tegen Westlandia. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam al na vijf minuten op een 1-0-voorsprong dankzij een kopbal van Kenneth Dua. Hierna ging Vitesse verder, wat uiteindelijk via Rick Burgering tot 2-0 leidde. Binnen tien minuten stond het 2-0 op Sportpark Tanthof Zuid! Hierna nam de lokale ploeg wat gas terug en ging met een stand van 2-0 de rust in. In de tweede helft wilde Westlandia uiteraard weer in het spel komen, waardoor er veel ruimte ontstond voor Vitesse. Na een uur spelen kreeg Vitesse een strafschop, die Duncan Sjerp perfect opnam. Met zijn zestiende doelpunt zorgde hij voor een 3-0 overwinning en drie hele belangrijke punten voor Vitesse! Volgende week heeft de ploeg van Benjamin van der Zwan een vrij weekend en zal het wachten zijn op nederlagen in de competitie.

SEPT
De SEP van coach Marcel de Letter kon zaterdag op bezoek bij koploper FC Zoetermeer, die bij winst kampioen wordt van deze 4e divisie D. Voor de SEP lijkt het vermijden van de play-offs een onmogelijke opgave, maar niets is onmogelijk. In de eerste helft bood de SEP goed verzet tegen de koploper, wat tot een leuke wedstrijd leidde. Ook de bezoekers konden hun goede spel belonen, maar een strafschop van Didier Geenen werd gered door de Zoetermeerse doelman. Zoetermeer maakte er vervolgens 1-0 van dankzij Björn van Heijst, die bij rust eveneens scoorde. Na rust besliste Djamil El Messaoudi het duel met twee doelpunten en verliet SEP teleurgesteld het veld. Dankzij de overwinning van SEV bedraagt ​​het verschil met de veilige zevende plaats momenteel drie punten met nog één wedstrijd te spelen. Doordat het SEP een veel kleiner doelsaldo kent, lijkt de ploeg van De Letter zich goed te kunnen voorbereiden op de play-offs. Aanstaande zaterdag speelt de SEP opnieuw een thuiswedstrijd tegen RVC Celeritas.