O23 2B: Forum Sport en SV Den Hoorn vechten om te overleven

Quick ruikt promotie naar de eerste divisie. De Haantjes versloeg Forum Sport en heeft nu een punt nodig. De Voorburgers moeten nog hard werken om degradatie te voorkomen. De voorsprong op het als laatste geplaatste SV Den Hoorn is slechts een verwaarloosbaar punt.

Tekst: Roland van der Linden

Sport O23 Forum – Rapid (H) O23

Het open spel creëerde veel ruimte voor beide teams. Voor rust vielen er geen doelpunten, maar na de thee werd er snel gescoord. Forum Sport kwam in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Anass Azahroui. Quick moest hem achtervolgen en de stand was 1-1 na een strafschop van Victor Kortenkaas. Kort daarna scoorde de ploeg van Bas Toet opnieuw. Younes Chorak maakte de stand 1-2. De vreugde duurde niet lang. Forum Sport maakte dankzij Anass Azahroui opnieuw gelijk: 2-2. Vervolgens waren er kansen voor beide ploegen, maar het was Quick die in blessuretijd de wedstrijd won dankzij JO19-speler Ayman: 2-3.

FC Skillz O23 – TOGB O23

Namens de thuisploeg uit Den Haag scoorde Jontje Kasteneer in de 58e minuut. FC Skillz stond op dat moment al met 0-3 achter. TOGB verhoogde de score vervolgens naar 1-5. In de slotfase werd het spannend. Na twee treffers van Kevin Adebesin (foto) Fouad Boutachkourt scoorde in de verlenging nog 4-5, maar daar bleef het bij.

RKAVV O23 – SV Den Hoorn O23

In de eerste helft had RKAVV vier à vijf doelpunten moeten maken, maar de Leidschendamse ploeg ging met een bescheiden 2-1 op het bord de thee in. Jeffrey Bolleboom en Bryan Richardson scoorden namens RKAVV. SV Den Hoorn kwam in de tweede helft op gelijke hoogte, maar hierna sloeg RKAVV hard toe. Doelpunten van Tomas da Palma Horta (2x), Serge Planjer en Siem Dagevos resulteerden in een fraaie eindstand van 6-2 voor de thuisploeg, waarbij drie U19-spelers gewisseld mochten worden.