Fortuna Vrouwen sluit de competitie af met een ruime overwinning op PEC Zwolle

Fortuna Vrouwen sloot de competitie in de Azerion Eredivisie Vrouwen vanmiddag af met een klinkende uitzege.

In Zwolle en tegen de ploeg van coach Roger Reijners scoorde hij 1-7. Bij rust was de stand 0-3. PEC Zwolle kreeg in de 35e minuut de mogelijkheid om op voorsprong te komen met een strafschop na een handsbal van Alieke Tuin. Diede Lemey redde de penalty. Alieke Tuin opende in de 28e minuut de score voor Fortuna met een afstandsschot. Kort voor rust verdubbelde Tessa Wullaert de score en scoorde María Ólofsdóttir Grós in de verlenging.

Na rust verkleinde Zwolle de voorsprong naar 1-3, maar al een minuut later kwam María Ólofsdóttir Grós weer op voorsprong. Zijn landgenoot Hildur Antonsdóttir maakte met een kopbal de stand op 1-5. Een eigen doelpunt van PEC Zwolle en het tweede doelpunt van Tessa Wullaert zorgden voor de eindstand van 1-7.

Tessa Wullaert sluit de competitie af als topscorer met 27 doelpunten. Fortuna Vrouwen is na Ajax de hoogst scorende ploeg en eindigt op de vierde plaats in de eindstand, één punt achter PSV. FC Twente pakte vandaag de titel.

Fortuna Women Line-up: Diede Lemey, Moïsa van Koot, Myrthe Moorrees, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, María Ólofsdóttir Grós, Alieke Tuin (90′ Farkhunda Muhtaj), Charlotte Hulst (63′ Hanna Huizenga), Amber van Heeswijk, Tessa Wullaert en Féli Delacauw (63′ Jarne Teulings).

Fortuna Vrouwen komt dit seizoen weer in actie: op Pinkstermaandag om 14.30 uur spelen zij de bekerfinale tegen de Ajax-vrouwen in het Willem II Stadion in Tilburg.