2e klasse D: Vitesse Delft keert terug in de race om duurzaamheid

Vitesse Delft won de thuiswedstrijd tegen Westlandia met 3-0. Dit betekent dat de ploeg uit Zuid-Delft weer volop in de race is om degradatie te voorkomen. Door de overwinning steeg Vitesse Delft maar liefst drie plaatsen.

Tekst: Harold Koster | Foto’s: Moshe Amsalem

De thuisploeg startte vanuit de startblokken. Hoewel de mannen van trainer Benjamin van der Zwan dit seizoen zeer slecht aan de wedstrijd begonnen en in korte tijd doelpunten tegen kregen, begon de start nu voortvarend. In de vierde minuut kopte uitstekende verdediger Kenneth Dua een hoekschop van Rick Burgering binnen: 1-0.

Het Tanthof-publiek ging zitten en na acht minuten stond het al 2-0. Burgering, tevens de doelpuntenmaker van het eerste doelpunt, werd van het veld gestuurd en liet doelman Tim Janssen geen opties meer over: 2-0. Na een kwartier herstelde Westlandia zich van de schrik en kwam beter in de wedstrijd. De ploeg benaderde doelman Sven Bekking regelmatig en gaf hem een ​​paar klappen. De verdediging van Vitesse Delft, onder leiding van Pepijn Snel, gaf echter niet toe en kreeg geen grote kansen tegen.

Aan de andere kant kreeg Levie Schut een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beëindigen. Hij zette goed door en kwam oog in oog te staan ​​met Janssen. Helaas voor de thuisploeg resulteerde dit niet in een doelpunt. Vlak voor rust leek Westlandia weer in de wedstrijd te komen. Een afgeweken schot leek over de doellijn te gaan, maar verdediger Mohamed Bohaloua redde op wonderbaarlijke wijze door op het laatste moment met grote kracht naast te schieten.

Na de pauze wilde Westlandia, dat de afgelopen jaren nauwelijks succes had geboekt op sportpark Delft Zuid, de spanning terug in de wedstrijd brengen. Ze probeerden aanvallender te spelen, maar gaven vooral achterin veel ruimte in. De aanvallers van Vitesse Delft genoten van deze ruimte, maar gebruikten deze niet goed. Het derde bevrijdende doelpunt viel niet op kansrijke posities. In de zestigste minuut kwam Jesse Boateng het gebied in en werd neergehaald. Topscorer Duncan Sjerp was nu succesvol. Hij schoot de penalty onberispelijk binnen en scoorde zijn zestiende doelpunt van het seizoen: 3-0.

De wedstrijd was beslist en Westlandia gaf zich in het laatste halfuur over. Een Westlanders doelpunt was uitgesloten en aan de andere kant leek het vierde doelpunt een kwestie van tijd. Een goede actie van Sjerp belandde op de paal. Wissels bij beide ploegen brachten vers bloed, maar dit vertaalde zich niet meer in veranderingen op het scorebord. In de 94e minuut floot scheidsrechter Lochtenberg voor de laatste keer. De punten waren nog steeds dik verdiend in Delft.

Wachtkamer

Vitesse Delft deed het goed in de strijd tegen degradatie, maar nu zullen ze moeten wachten. Volgende week is de ploeg vrij en dat geeft de concurrentie de kans om weer op gang te komen. Het is nog steeds erg spannend in de tweede divisie D. Westlandia heeft nog één competitiewedstrijd te gaan. Tegen het gedegradeerde Hillegersberg probeert de ploeg van coach Theo Verbeek de vierde plaats te heroveren.