Voetbalrecensie van afgelopen weekend: al het nieuws uit Delft

Algemeen

DELFT – Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald in onze regio. Voor Vitesse Delft en DHC stonden er twee echte degradatiesuccessen op het programma, waarbij drie punten heilig waren. Na een periode van rust zocht Wippolder op eigen veld opnieuw de overwinning tegen het altijd lastige Honselersdijk.

De belangrijke wedstrijd tegen Hillegersberg werd door Vitesse Delft op eigen veld gespeeld. De bezoekers uit Rotterdam verloren al vier wedstrijden op rij en wisten vooraf dat het vastleggen van de wet een onmogelijke opgave zou worden. Vitesse speelde in de vorige wedstrijd tegen Berkel met 1-1 gelijk, een punt waar de Delftse club weinig aan had. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Na een half uur kwam Vitesse op voorsprong dankzij een doelpunt van Rick Burgering. Vitesse hield stand en ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Na rust sloot Vitesse het duel snel af met een doelpunt van Jesse Boateng. Gigi Vermeer zorgde voor de genadeslag, waardoor de eindstand 3-0 werd. Met deze overwinning houdt Vitesse de hoop levend dat de wet wordt toegepast.

DHC
Het Delftse team DHC speelde zaterdag in Rotterdam de uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek. Het verschil tussen de twee teams bedroeg drie punten, dus het was een drop- of rallybeslissing voor DHC. De ploeg van Wim Baggerman en Burak Uyar heeft nog geen zes wedstrijden op rij verloren en heeft als doel deze reeks in Rotterdam te verlengen. De openingsfase was duidelijk in het voordeel van de thuisploeg, maar goed keeperswerk van Oussama Zayzaoui hield DHC in de wedstrijd. Na zo’n twintig minuten werd Sinan Ocal naar achteren gestuurd, die heel goed schoot en de 0-1 maakte. DHC bleef de dominante wedstrijd en tien minuten voor rust kopte Jelle Pearson binnen en maakte er 0-2 van. Na rust zocht Neptunus de gelijkmaker en die kwam in de vijftiende minuut via Sander Duin. Hierna slaagde DHC er niet in de wedstrijd te beslissen, waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Gelukkig maakte DHC er 1-2 van en gingen er drie hele belangrijke punten mee naar Delft.

Wippolder
De Wippolder van coach Mark Moen verloor de laatste twee wedstrijden van de competitie tegen Nootdorp en VELO en zocht op eigen veld naar de overwinning. De rivaal Honselersdijk moet door de nederlagen tegen Die Haghe en Valken’68 opnieuw naar beneden kijken en heeft de punten hard nodig. In de eerste helft gebeurde er niet veel, wat logischerwijs leidde tot een 0-0-stand bij rust. Vijf minuten na rust kreeg de thuisploeg een strafschop, die werd genomen door aanvoerder Daley Uythof. Wippolder bleef aandringen en uiteindelijk maakte Uythof er opnieuw een comfortabele 2-0 van. Na een uur zorgde Domenico de Vree met een prachtig schot voor de 3-0 die de wedstrijd besliste. De bezoekers uit Honselersdijk wisten dankzij Joey Valstar de 3-1 te maken, maar konden niet verder opschuiven. Wippolder won met 3-1 en zal zeker weer zijn zinnen zetten op de tweede plaats.