Feyenoord wint in eigen Kuip met groot aantal…

Feyenoord versloeg zondagmiddag PEC Zwolle. In De Kuip werd het 5-0 voor de Rotterdammers.

Feyenoord opende in de 33e minuut de score. Het was Paixão die Ayase Ueda wist te bereiken, die er vervolgens de 1-0 van maakte. In de 41e minuut was het Luka Ivanusec die scoorde na een pass van Quinten Timber. Dit werd tevens de rustuitslag van deze wedstrijd.

In de 49e minuut mocht Feyenoord een penalty nemen. Ueda ging achter de bal staan, maar miste vanaf elf meter. In de 65e minuut werd hij vervangen door Santiago Giménez. De invaller mocht in de 67e minuut zelf een penalty nemen en wist daarvan te profiteren, waardoor het 3-0 werd.

De Mexicaanse spits was niet degene die in de 80e minuut scoorde, maar degene die de assist gaf om de stand op 4-0 te brengen. Het doelpunt werd uiteindelijk gescoord door Lutsharel Geertruida. Uiteindelijk maakte Giménez er ook nog 5-0 van. PSV werd vanmiddag uitgeroepen tot landskampioen en Feyenoord is verzekerd van de tweede plaats. Dit betekent dat Feyenoord de laatste twee wedstrijden niets op het spel heeft staan. De volgende wedstrijd van Feyenoord is een uitwedstrijd tegen NEC. Die wedstrijd wordt gespeeld op zondag 12 mei en begint om 14.30 uur.”